Винуватцю ДТП за участі журналіста Макса Левіна вручили підозру про злочин (ДОПОВНЕНО, ВІДЕО)

Винуватцю ДТП за участі журналіста Макса Левіна вручили підозру про злочин (ДОПОВНЕНО, ВІДЕО)

5 Липня 2016
8710

Винуватцю ДТП за участі журналіста Макса Левіна вручили підозру про злочин (ДОПОВНЕНО, ВІДЕО)

8710
Звільненому вчора директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці», колишньому директору Придніпровської залізниці Іванові Федорку, що влаштував ДТП, в якому постраждала сім’я журналіста LB.ua Макса Левіна, правоохоронці вручили підозру про вчинення кримінального злочину згідно за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).
Винуватцю ДТП за участі журналіста Макса Левіна вручили підозру про злочин (ДОПОВНЕНО, ВІДЕО)
Винуватцю ДТП за участі журналіста Макса Левіна вручили підозру про злочин (ДОПОВНЕНО, ВІДЕО)

Про це повідомляє видання LB.ua.

Правоохоронцям також вдалось здолати спротив лікарів медустанови «Укрзалізниці», в реанімаційному відділенні якої перебуває зараз звільнений з посади Іван Федорко, і взяти у винуватця ДТП зразки крові для встановлення рівня алкоголю в крові.

Як повідомляє видання, це вдалося зробити під тиском журналістів. Перед цим LB.ua заявило, що потребує підтримки колег і закликає їх приїхати 4 липня о 20.30 за адресою Повітрофлотський проспект, 9, де знаходиться Залізнична клінічна лікарня №2.

На той момент поліція не домоглася взяття аналізу крові у Івана Федорко для визначення рівня алкоголю – у тому числі, через перешкоджання медиків. Зокрема, Києво-Святошинське відділення поліції отримало від них відповідь про неможливість проведення слідчий дій, оскільки у пана Федорко – нестабільний загальний стан, подагра, гіпертонічний криз та забій м'яких тканин лівої кисті.

Після цього до лікарні прибули не тільки правоохоронці, а й журналісти. Головний лікар медустанови, в якій перебуває Іван Федорко, повідомила, що в історії хвороби записано, що у нього «відчувався характерний запах з рота».

Фотограф Максим Кудимець написав у своєму Twitter, що лікарі начебто не знали про те, що Іван Федорко скоїв ДТП. «Головний лікар повідомила, що Федорко, коли (вночі) звернувся до лікарні, сказав, що впав з лавки. Лікарі зафіксували при прийомі у нього запах алкоголю», - написав пан Кудимець.

Як розповіла головний редактор видання «Лівий берег» Соня Кошкіна в інтерв'ю «Громадському радіо», лікарі стверджують, що незважаючи на на те, що минув час, можна встановити який рівень алкоголю був в крові Івана Федорка станом на вечір 3 липня.

Пізніше факт повідомлення про підозру підтвердила у своєму повідомленні прес-служба прокуратури Київської області.

Повідомляється, що Києво-Святошинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у неділю, 3 липня, у місті Боярці (Київська область).

«Водію автомобіля, який здійснив зіткнення із автівкою фотокореспондента Макса Левіна, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Також, у нього відібрано кров для проведення судової токсикологічної експертизи. Досудове розслідування триває», - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебував Іван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв директор з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку.  За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе  підтвердила, що місце перебування  Івана Федорка встановлено - він перебуває у реанімації лікарні «Укрзалізниці», і найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Наразі фотокореспондент видання LB.ua Макс Левін, родина якого і він сам постраждали в ДТП, винуватцем якого став один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко, разом з сином перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень. Журналіст заявляє, що функціонер «Укрзалізниці» намагався «відкупитися», аби уникнути відповідальності за аварію.

Народний депутат, радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що наразі слідство готує документу в суд для обрання запобіжного заходу директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івану Федорку.

Станом на 16.00 4 липня наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) звільнено з посади директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка.

Фото, відео: LB.ua, ІА «Українські новини»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8710
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду