Amnesty International в Україні розробила форму електронних листів до Сенцова і Кольченка

Amnesty International в Україні розробила форму електронних листів до Сенцова і Кольченка

4 Липня 2016
1200

Amnesty International в Україні розробила форму електронних листів до Сенцова і Кольченка

1200
Amnesty International в Україні розпочинає нову безстрокову акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка і закликає посилити тиск на владу Росії, аби домогтися звільнення політв’язнів.
Amnesty International в Україні розробила форму електронних листів до Сенцова і Кольченка
Amnesty International в Україні розробила форму електронних листів до Сенцова і Кольченка

Про це йдеться на сайті організації.

Amnesty International в Україні нагадує, що 14 червня до України повернувся політв’язень Геннадій Афанасьєв, засуджений у Росії до семи років тюрми. За його звільнення активісти та громадськість боролись два роки, підписуючи петиції та надсилаючи листи, нагадує організація.

«Те, що я дивом звільнений, це саме результат того, що суспільство боролось і за мене», - заявив Геннадій Афанасьєв у своєму відеозверненні, щойно по поверненні в Україну. 

Amnesty International зазначає, що листи до політв’язнів — це інструмент реального впливу. «Це надія для кожного ув’язненого, це їх змога триматися та витримувати. Знати, що про них пам’ятають», - сказав Геннадій Афанасьєв.

Листи, які надійдуть, стануть не лише підтримкою для несправделиво ув’язнених українців, але покажуть владі Росії, що про Олега Сенцова та Олександра Кольченка пам’ятають, що їх звільнення вимагають тисячі людей.

Як повідомляє організація, написати лист в’язням дуже просто - потрібно лише заповнити онлайн-форму . Далі листи будуть роздруковані та надіслані адресатам.

Написання листів стає особливо актуальним напередодні дня народження Олега Сенцова, якому 13 липня виповниться 40 років.

«Саме надзвичайна підтримка громадськості, як міжнародної, так і української, зробила можливим повернення Геннадія Афанасьєва. І лише небайдужість та активна участь людей зможуть допомогти звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Адже їх засудження є кричущою несправедливістю, а перебування в ув’язненні – випробуванням на межі людських можливостей»,  - наголосила Оксана Покальчук, директорка Amnesty International в Україні.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Міністерство юстиції України надіслало  російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. Мін’юст України зажадав від Москви виконання конвенції про передачу засуджених, відзначаючи, що вони знаходяться у важкому стані, для деяких існує загроза життю. 14 червня українських політв’язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва було звільнено завдяки обміну на журналістів Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких було затримано в Україні у 2015 році за підозрою у сепаратизмі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

Фото: amnesty.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду