Свідки ДТП за участі Макса Левіна заявляють, що функціонер «Укрзалізниці» визнавав свою вину (ВІДЕО)

Свідки ДТП за участі Макса Левіна заявляють, що функціонер «Укрзалізниці» визнавав свою вину (ВІДЕО)

4 Липня 2016
1515

Свідки ДТП за участі Макса Левіна заявляють, що функціонер «Укрзалізниці» визнавав свою вину (ВІДЕО)

1515
Свідки аварії під Києвом, у якій постраждав фотокореспондент LB.ua Макс Левін і його сім’я, заявляють, що один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко визнавав на місці, що винен в ДТП.
Свідки ДТП за участі Макса Левіна заявляють, що функціонер «Укрзалізниці» визнавав свою вину (ВІДЕО)
Свідки ДТП за участі Макса Левіна заявляють, що функціонер «Укрзалізниці» визнавав свою вину (ВІДЕО)

Про це повідомляє видання LB.ua, яке збирає свідчення всіх осіб, що були на місці аварії.

«Я проїжджала місце аварії в той момент, коли чоловіки доставили з машини закривавлену жінку. Діти теж були всі в крові. Це було жахливе видовище. Хлопчик дуже сильно вдарився головою - обличчя було просто залито кров'ю. Я сама дитячий лікар-реабілітолог, з собою у мене була аптечка. Я наклала мамі джгут, щоб трохи зупинити кровотечу з руки - у неї була рвана рана на тильній стороні і перелом з сильним зміщенням», - розповіла одна зі свідків.

«Коли відмивала дітей від крові, підійшов водій і раз п'ять сказав: "Я винен, я винен. Я все сплачу, все компенсую". Він був, звичайно, в нетверезому стані. Кілька разів підходив і все повторював, що все компенсує і все оплатить», - сказала вона.

За її словами швидку допомогу і поліції довелося чекати дуже довго.

«Швидку довелося чекати дуже довго, хвилин 20-25. Все постійно запитували, чи викликали її і чому вона так довго їде. А поліція приїхала ще пізніше. Це взагалі нонсенс: Боярка ж зовсім поруч», - зазначила жінка.

Ще одна жінка також підтвердила нетверезий стан водія, який влаштував аварію. «Водій Audi (Федорко. – Ред.) на вигляд був у нетверезому стані. У нього було дуже червоне обличчя. Мій чоловік чув, як інші свідки розповідали про те, що водій Audi домовлявся з дружиною про те, що за кермом, мовляв, була вона», - розповіла свідок.

За її словами, крім водія в Audi знаходилися ще, імовірно, дружина і дочка. Вони весь час пропонували відвезли постраждалих в «Борис» і домовитися.

Цей свідок також підтвердила, що поліції не було дуже довго. «Якщо навіть їхати з Боярки, з проблисковими маячками, це займе не більше двох хвилин. Там відстань - кілометр. Але поліція не їхала дуже довго», - резюмувала жінка.

Водночас нардеп Антон Геращенко у своєму Facebook похвалив роботу патрульної служби у даному випадку за непідкупність.

Розпорядженні LB.ua з'явилося також відео з місця аварії. На першому відео видно, що Іван Федорко намагається домовитися з Максом Левіним, обіцяючи йому компенсувати витрати на відновлення машини. При цьому визнав, що буде відповідати за те, що знаходиться в нетверезому стані.

Нагадаємо, увечері 3 липня біля міста Боярки (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебувавІван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

За свідченнями з місця аварії, водій Audi Q7 Іван Федорко ледве тримався на ногах і показав посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв начальник з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

Міністр Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун відсторонив  Івана Федорка від виконання посадових обов’язків.

За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підтвердила, що місце перебування Івана Федорка встановлено - він перебуває у лікарні  «Укрзалізниці», і найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Наразі Макс Левін, родина якого і він сам постраждали в ДТП, винуватцем якого став один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко, разом з сином перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень. Журналіст заявляє, що функціонер «Укрзалізниці» намагався «відкупитися», аби уникнути відповідальності за аварію.

Народний депутат, радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що наразі слідство готує документу в суд для обрання запобіжного заходу директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івану Федорку.

На фото - на місці аварії

Фото: Відділ комунікації поліції Київської області

Відео - LB.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1515
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду