Підприємець під час рейду влади накинувся на знімальну групу «ТБ-Бердянськ»

Підприємець під час рейду влади накинувся на знімальну групу «ТБ-Бердянськ»

4 Липня 2016
1425

Підприємець під час рейду влади накинувся на знімальну групу «ТБ-Бердянськ»

1425
1 липня під час рейду спеціальної комісії у складі фахівців адмінвідділу Бердянського виконкому, Азовської морської екологічної інспекції, представників Бердянського відділу поліції і КП «Центральний ринок» власник кафе-піцерії «Думка» напав на оператора телеканалу «ТБ-Бердянськ».
Підприємець під час рейду влади накинувся на знімальну групу «ТБ-Бердянськ»
Підприємець під час рейду влади накинувся на знімальну групу «ТБ-Бердянськ»

Про це повідомляє видання pro.berdyansk.biz.

Підприємці, які не оформили ділянки під літні майданчики, повинні платити податок, як і учасники літньої ярмарки. Ця сума становить 2,5 тис грн./кВ.м за чотири місяці роботи. Під час рейду працівники закладів здебільшого спокійно реагували на прохання надати документи на розміщення літніх майданчиків, пише видання. Але представники кафе-піцерії «Думка», розташованого по вул. Горького, 45, вели себе досить агресивно. Власник закладу Олег Самойленко накинувся на головного спеціаліста адмінвідділу Вадима Микуліна з образами.

Потім підприємець напав на оператора «ТБ-Бердянськ», схопив його камеру і намагався перервати зйомку. Представники виконкому викликали на місце події співробітників Бердянського відділу поліції, щоб притягти підприємця до відповідальності. Редакція «ТБ-Бердянськ» також має намір звернутися до правоохоронних органів за фактом нападу на свого оператора.

Нагадаємо, 7 червня у Бердянську  (Запорізька область)  невідомий намагався перешкодити роботі журналістів ТРК «Юг», які вели зйомку мітингу біля Бердянського міськрайонного суду, що розглядав справу депутата Бердянської міської ради Віктора Цуканова. Слідчим Бердянського відділу поліції внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Хід розслідування взято на контроль керівництва ГУ НП області.

У ніч на 10 червня у Бердянську невідомі напали на знімальну групу ТРК «Юг», яка виїхала на місце подій на прохання працівників готелю «Слов'янський», що знаходиться на Бердянській косі.

13 червня співробітники  ЗМІ Бердянська провели пікетування місцевої прокуратури і передали колективне звернення, у якому заявили, що  журналісти не бачать від правоохоронних органів, а саме від прокуратури міста, області та країни, «будь якої реакції на події, які відбуваються в місті і несуть загрозу не тільки демократичним цінностям нашої країни, а і життю та здоров’ю працівників ЗМІ».

Звернення підписали: ТОВ «ТРК “Азовська хвиля”», ТОВ «ТРК “Юг”», КП «ТБ-Бердянськ», газети «Бердянские ведомости», «Ведомости Юга», «Приморские ведомости», «Південна Зоря», «Бердянск Деловой», Бердянський міський осередок Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

На фото  - момент нападу

Фото: pro.berdyansk.biz

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1425
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду