Винуватець  ДТП за участі Макса Левіна знайшовся в реанімації

Винуватець ДТП за участі Макса Левіна знайшовся в реанімації

4 Липня 2016
1345

Винуватець ДТП за участі Макса Левіна знайшовся в реанімації

1345
Поліція встановила місце перебування директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, який підозрюється у тому, що скоїв ДТП, у якому травм зазнала родина фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Раніше повідомлялося, що пан Федорко втік з лікарні під час освідування на алкогольне сп’яніння. Поліція заявляла, що веде пошук винуватця ДТП.
Винуватець  ДТП за участі Макса Левіна знайшовся в реанімації
Винуватець  ДТП за участі Макса Левіна знайшовся в реанімації

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управлінн Нацполіції у Київській області, не називаючи при цьому імені Івана Федорка.

За повідомленням поліції, 49-річний киянин, який 3 липня на автодорозі ЗабірꞋя-Боярка скоїв ДТП з трьома потерпілими, втік з лікарні під час освідування на алкогольне сп’яніння. Наразі поліцейські встановили місцеперебування винуватця. Він знаходиться в реанімаційному відділенні одного з медичних закладів столиці, до нього приставлена охорона.

Поліція також заявляє, що вже встановлено, що водій автомобіля Audi Q7 з невідомих причин не впорався з керування, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення завтівкою Dacia Logan, якою керував журналіст Макс Левін.

Як раніше повідомлялося, за фактом скоєння ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої постраждала сім'я фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна.  За словами головреда видання Соні Кошкіної,  журналіст з родиною їхав по дорозі Боярка-Забір'я, коли із зустрічної смуги вилетів автомобіль Audi Q7, що скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей. Унаслідок аварії дружина журналіста з множинними переломами перебуває у лікарні, як і його син – у нього забій головного мозку.

Соня Кошкіна повідомила, що водія Audi Q7 звуть Іван Федорко. За її словами, він ледве тримався на ногах і розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Після ДТП Іван Федорко зателефонував своєму знайомому, який приїхав і почав розповідати поліції, що за кермом був він, а не ветеран МВС. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв начальник з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко, який підозрюється у скоєнні аварії,  розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

Міністр Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання посадових обов’язків.

На фото - на місці аварії

Фото: Відділ комунікації поліції Київської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду