Поліція відкрила два кримінальних провадження після аварії за участю авто журналіста Макса Левіна

Поліція відкрила два кримінальних провадження після аварії за участю авто журналіста Макса Левіна

4 Липня 2016
1595

Поліція відкрила два кримінальних провадження після аварії за участю авто журналіста Макса Левіна

1595
За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.
Поліція відкрила два кримінальних провадження після аварії за участю авто журналіста Макса Левіна
Поліція відкрила два кримінальних провадження після аварії за участю авто журналіста Макса Левіна

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області.

За даними поліції, 3 липня о 19.15 годині на автодорозі ЗабірꞋя-Боярка, водій автівки  Audi Q7 виїхав на  зустрічну смугу, де скоїв лобове зіткнення з автомобілем Dacia. Троє пасажирів, серед яких двоє малолітніх дітей, були доправлені до лікарні. Винуватець ДТП, 49-річний киянин, втік з медичного закладу під час освідування на алкогольне сп’яніння.

«Встановлено, що водій автомобіля Audi Q7 з невідомих причин не впорався з керування, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення з автівкою «Dacia Logan», якою керував 34-річний житель м. Боярка, фотокореспондент одного з Інтернет-видань.  У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажири автівки Dacia 30-річна жінка та двоє дітей 4-х та 6-річного віку отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості», - уточнює поліція.

Водії  обох автомобілів під час ДТП не постраждали. 

За даним фактом відкриті два кримінальних провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові  правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення місцеперебування зниклого водія. Досудове слідство триває.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої постраждала сім'я фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна.  За словами головреда видання Соні Кошкіної,  журналіст з родиною їхав по дорозі Боярка-Забір'я, коли із зустрічної смуги вилетів автомобіль Audi Q7, що скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей. Унаслідок аварії дружина журналіста з множинними переломами перебуває у лікарні, як і його син – у нього забій головного мозку.

Соня Кошкіна повідомила, що водія Audi Q7 звуть Іван Федорко. За її словами, він ледве тримався на ногах і розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Після ДТП Іван Федорко зателефонував своєму знайомому, який приїхав і почав розповідати поліції, що за кермом був він, а не ветеран МВС. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв начальник з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко, який підозрюється у скоєнні аварії, у якій дістала травми сім’я журналіста видання LB.ua Макса Левіна,  розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

У поліції також підтвердили, що з'ясовують обставини резонансної ДТП, у якій 3 липня постраждала родина фотокореспондента Макса Левіна. Правоохоронці пояснили,  що наразі з'ясовують усі обставини інциденту та запевняють, що усі події задокументовані, тому утікача знайдуть.

Міністр Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання посадових обов’язків.

Фото: Відділ комунікації поліції Київської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1595
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду