Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)

Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)

4 Липня 2016
1474

Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)

1474
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці», колишнього директора Придніпровської залізниці Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна.
Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)
Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)

Про ц міністр повідомив у своєму Facebook.

Володимир Омелян написав, що звернувся до керівника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна з вимогою звільнити чиновника 4 липня.

«Щодо ситуації з ДТП за участю співробітника Укрзалізниці Івана Федорко (на фото. - Ред.). В першу чергу, хочу принести свої вибачення постраждалим. Зранку звернувся з вимогою до Wojtek Balczun невідкладно звільнити винуватця впродовж сьогоднішнього дня. Сподіваюся на об'єктивне розслідування цього інциденту з боку правоохоронних органів», - повідомив міністр.

Як повідомляє видання LB.ua, раніше Іван Федорко був начальником Придніпровської залізниці. Він  кадровий чиновник. Офіційно зареєстрований у Дніпровському районі Києва, по вулиці Раїси Окіпної, однак постійно проживає, за наявною інформацією, у великому особняку в Забір'ї (Київська область) - неподалік від якого і сталася ДТП. Його донька разом з чоловіком проживає у Лондоні, стверджує видання.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої постраждала сім'я фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна.  За словами головреда видання Соні Кошкіної,  журналіст з родиною їхав по дорозі Боярка-Забір'я, коли із зустрічної смуги вилетів автомобіль Audi Q7, що скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

Унаслідок аварії дружина журналіста з множинними переломами перебуває у лікарні, як і його син – у нього забій головного мозку.

Дружина Макса Левіна повідомила, що в машині родини журналіста перебували троє дітей. «Друзі, усім дуже дякую за підтримку. Ми щасливчики. Діток у нас троє. Всі вони були в машині. Я була непристібнута. У мене осколочний перелом плеча і рвані рани лівої руки і перелом ребра. діточки більш-менш. Моя операція за кілька днів. Нічого не треба, але ваша підтримка безцінна. Не усім маю сили відписати. Пристібайтеся і не пийте за кермом», - написала вона у Facebook.

Соня Кошкіна повідомила, що водія Audi Q7 звуть Іван Федорко. За її словами, він ледве тримався на ногах і розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Після ДТП Іван Федорко зателефонував своєму знайомому, який приїхав і почав розповідати поліції, що за кермом був він, а не ветеран МВС. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко, що підозрюється у скоєнні аварії, у якій дістала травми сім’я журналіста видання LB.ua Макса Левіна,  працює начальником відділу вантажоперевезень «Укрзалізниці» і розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

У поліції також підтвердили, що з'ясовують обставини резонансної ДТП, у якій 3 липня постраждала родина фотокореспондента Макса Левіна. Правоохоронці пояснили,  що наразі з'ясовують усі обставини інциденту та запевняють, що усі події задокументовані, тому утікача знайдуть.

Під час ДТП в авто разом з Іваном Федорком знаходилась його дружина.

Свідок ДТП Олександр Кравченко розповів: «Повертаючись із дачі з дружиною, донькою і старшим онуком, ми їхали по дорозі, яка проходила через ліс (Боярка - Забір'я), побачив скупчення машин. Підійшов ближче, на землі лежала закривавлена жінка. Оскільки я є учасником громадської організації "Мотохелп" (щодо надання допомоги мотоциклістам, які потрапили в ДТП), вмію надавати першу допомогу і мав при собі добре укомплектовану аптечку. У жінки була травмована голова, швидше за все, перелом лівої руки в ділянці плеча, забій внутрішніх органів, тому що вона насилу дихала, і невелика кровотеча, яку вдалося зупинити, наклавши джгут. У дитини - розсічення на лобі, доволі серйозне, що кровоточить. Імовірно, струс мозку. Діти дуже сильно плакали, всі їх намагалися якось заспокоїти. Це п'яне ч*  увесь час підходило до закривавленої жінки, намагалося щось пояснювати. Потім заявив, що за кермом був не він, а його водій. Його постійно заспокоювала дружина. Я дочекався "швидку", допоміг помістити в машину жінку і поїхав. Допомогти я більше нічим не міг. Поліції не дочекався. Вона їхала дуже довго».

На фото - Іван Федорко

Фото:  з Facebook Антона Геращенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду