Миколаївський журналіст заявляє про перешкоджання його професійним обов’язкам з боку охоронця мера Сенкевича (ВІДЕО)

Миколаївський журналіст заявляє про перешкоджання його професійним обов’язкам з боку охоронця мера Сенкевича (ВІДЕО)

6 Липня 2016
1665

Миколаївський журналіст заявляє про перешкоджання його професійним обов’язкам з боку охоронця мера Сенкевича (ВІДЕО)

1665
Охоронець міського голови Миколаєва Олександра Сенкевича перешкоджав головному редакторові місцевого видання «НикВести» Олегу Деренюзі здійснювати свою професійну діяльність у будівлі мерії, заважаючи фотографувати.
Миколаївський журналіст заявляє про перешкоджання його професійним обов’язкам з боку охоронця мера Сенкевича (ВІДЕО)
Миколаївський журналіст заявляє про перешкоджання його професійним обов’язкам з боку охоронця мера Сенкевича (ВІДЕО)

Про це «Детектор медіа» повідомив редактор Олег Деренюга.

Також про інцидент, який стався між журналістом і охоронцем 1 липня під час перерви в третьому пленарному засіданні сесії Миколаївської міської ради, Дернюга написав у себе на сторінці у Facebook. Крім того, журналіст опублікував відеозапис з камери спостереження мерії та фотографію, якими він підтверджує свої слова.

За словами журналіста, в той час, коли депутати обговорювали кандидатуру секретаря на фракціях, мер Олександр Сенкевич разом із депутатами Ігорем Дятловим та Анатолієм Дюміним зайшли в окремий кабінет навпроти приймальні мера. Олег Деренюга намагався сфотографувати мера, але охоронець, який на той час стояв біля дверей, перешкоджав роботі журналіста, закриваючи собою об’єктив фотоапарата.

«Я підійшов до нього, пояснив свої наміри – хочу сфотографувати Сенкевича і Дятлова, що виходять з кабінету. Він став переді мною, перегородив шлях, ніби я несу якусь небезпеку. Я ще раз пояснив, що збираюся всього лише зробити фото, навіть зняв контрольне фото і показав йому, що собою він закриває мені половину екрану. Це добре видно на відео на 30-й секунді. Я знову попросив Віталія (начебто так його звати) відійти, він відповів, що відійде «коли буде треба», замість цього став ще ближче», – пише Олег Деренюга на своїй сторінці.

За його словами, згодом, коли з кабінету виходив керівник фракції «Опозиційний блок» Ігор Дятлов, охоронець мера і зовсім закрив собою журналіста, заважаючи йому зробити фото.

«Єдине, що він сказав на зауваження, – «Вільний!»– зауважує журналіст.

Він припускає, що таким чином у мера реагують на критику після його останньої прес-конференції, в ході якої миколаївський міський голова попросив не називати «Мультика» і «Наума» кримінальними авторитетами, а говорити «бизнесмены с капиталом сомнительного происхождения»Мер також допустив, що в 2016 році він не виконає бюджет і не освоїть ще більше бюджетних коштів, ніж його попередник Юрій Гранатуров.

«А може таким чином, за допомогою охоронця, у Сенкевича реагують на критику? А що взагалі Сенкевич робив з Дятловим в той час, коли проходили засідання фракцій? Невже їх спільну розмову напередодні «розіграшу» з Дюміним потрібно не тільки приховувати, а ще й за допомогою охоронця відгороджуватися від ЗМІ?», – додає Олег Деренюга.

«Детектор медіа» звернувся до міського голови Миколаєва Олександра Сенкевича по коментар. Він заявив, що «журналіст сам придумав цей інформаційний привід».

«Ситуацію спровокував сам журналіст Олег Деренюга. Вона базується на особистій нерпиязні журналіста до мене, яку можна відстежити на його сторінці у Facebook», – сказав Сенкевич.

Як пише «НикВести», редакція видання звернулася з інформаційним запитом до мерії щодо офіційного статусу охоронця Олександра Сенкевича.

Раніше, як повідомляє видання, прес-секретар міського голови Миколаєва Наталя Рубан звинуватила миколаївські ЗМІ в «політичних замовленнях».

«Спочатку прес-секретар мера звинувачує більшість миколаївських ЗМІ в «політичних замовленнях», а тепер охоронець мера не дозволяє журналістам фотографувати депутатів і чиновників в коридорах мерії, пише у себе на сторінці Олег Дернюга. Я в мерії працював, здійснював професійну діяльність, а що робив він? Це дрібне хуліганство? Або перешкоджання професійній діяльності журналіста?», зазначає Деренюга.

Раніше, як пише видання, начальниця відділку кадрів Наталія Кузмічева перешкоджала журналісту «НикВести» Катерині Середі робити відеозйомку в будівлі мерії, стверджуючи, що її кабінет – це «секретне приміщення». Через півтора місяці, як зазначає видання, Олександр Сенкевич не відреагував на цей інцидент.

Нагадаємо,  в квітні 2016 року Миколаївське інтернет-видання «Преступности.НЕТ» заявляло, що місцевий адвокат Володимир Верцюх погрожував журналісту сайту фізичною розправою за зйомку біля будівлі Апеляційного суду у Миколаєві.

На фото – журналіст Олег Деренюга та охоронець мера Миколаєва

Фото та відео – з Фейсбук-сторінки журналіста

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1665
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду