Концерн РРТ встановив два радіопередавачі в Дніпрі і Маріуполі - Артеменко

Концерн РРТ встановив два радіопередавачі в Дніпрі і Маріуполі - Артеменко

1 Липня 2016
1708

Концерн РРТ встановив два радіопередавачі в Дніпрі і Маріуполі - Артеменко

1708
Сьогодні, 1 липня, Концерном РРТ введено в експлуатацію у Маріуполі (Донецька область) радіомовний FM-передавач потужністю 0,25 кВт. Одночасно у Маріуполі на частоті 67,34 МГц з передавачем потужністю 4 кВт розпочалось мовлення програм Донецької філії НТКУ (колишня ОДТРК) радіостанції «Голос Донбасу».
Концерн РРТ встановив два радіопередавачі в Дніпрі і Маріуполі - Артеменко
Концерн РРТ встановив два радіопередавачі в Дніпрі і Маріуполі - Артеменко

Про це повідомляє у своєму Facebook голова Нацради Юрій Артеменко.

За його словами, Концерн РРТ також увів в експлуатацію радіомовний FM-передавач у місті Дніпрі (потужність - 0,5 кВт, мовить на частоті 87,5 МГц).

«Так, потихеньку де мовлення відновлюється, а де укріпляються українські позиції», - написав Юрій Артеменко.

У коментарі медіаюрист, а нині воїн ЗСУ Алі Сафаров написав: «Будемо сподіватись, що сигнал буде. Бо в Маріуполі, а особливо у Широкіно - приймається виключно сепартисьский сигнал, українського немає».

Про запуск «Голосу Дорнбасу» також повідомила у Facebook заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова: «Сьогодні перший день мовлення радіостанції "Голос Донбасу". Можна слухати на dotb.dn.ua, на УКВ хвилях в Мариуполі та на FM у Щасті. В планах встановлення в найближчі тижні ще 2 FM передавачів та до кінця літа ще 4. Вітаю колектив та слухачів!».

Нагадаємо,  у червні стало відомо, що Донецька регіональна дирекція (філія) Національної телекомпанії України 1 липня запускає радіостанцію «Голос Донбасу».

«Голос Донбасу» працюватиме в ефірі цілодобово і транслюватиме новини від спецкорів з різних куточків області, які оновлюватимуться щогодини, інформаційно-аналітичні програми про життя в Донецькій області, розмовні студії, музичні програми.

Як писав «Детектор медіа», НТКУ (разом зі своїми Донецькою та Луганською філіями) має дозволи Нацради на тимчасове мовлення на час проведення АТО на 34 телевізійних і радіочастотах для телеканалів «UA: Перший», «ДоТБ», ЛОТ і радіостанцій «Українське радіо», «Голос Донбасу», «Пульс ФМ». Зокрема, для «Голосу Донбасу» передбачені ФМ-частоти в шести містах Донецької області: 87,9 МГц в Бахмуті (Артемівську), 100,3 МГц у Волновасі, 95,3 МГц у Мирнограді (Димитрові), 95,7 МГц у Селидові, 88,0 МГц у Маріуполі, 90,4 Мгц у Краматорську. Утім, НТКУ та її філії ще не освоїли всі з цих частот.

Нагадаємо, що донецьке обласне телебачення відновило мовлення на початку 2015 року. З 27 лютого 2015 року в ефірі Донецької області працює телеканал «ДоТБ» Донецької філії НТКУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1708
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду