ТРК «М-Студіо» заявляє про втручання у редакційну політику і вимагає вибачення від Балоги

ТРК «М-Студіо» заявляє про втручання у редакційну політику і вимагає вибачення від Балоги

1 Липня 2016
2352

ТРК «М-Студіо» заявляє про втручання у редакційну політику і вимагає вибачення від Балоги

2352
Директор мукачівської ТРК «М-Студіо» (Закарпатська область) Володимир Шубець заявляє про втручання в редакційну політику каналу народного депутата Віктора Балоги. Він також стверджує, що ніяких ділових стосунків у ТРК із нардепом, якого ЗМІ називали власником «М-Студіо», немає, і заявляє, що не канал не змінить редакційної політики під тиском.
ТРК «М-Студіо» заявляє про втручання у редакційну політику і вимагає вибачення від Балоги
ТРК «М-Студіо» заявляє про втручання у редакційну політику і вимагає вибачення від Балоги

Про це йдеться на сторінці телерадіокомпанії у Facebook.

Нагадаємо, поліція заявила, що 23 червня народний депутат України прийшов на місцеву ТРК в Мукачевому і погрожував фізичною розправою співробітникам каналу. Водночас видання prozak.info повідомило, що народний депутат Віктор Балога на очах у колективу побив гендиректора телеканалу «М-Студіо» Володимира Шубця.

ТРК «М-Студіо» заявляє, що 23 червня мало місце втручання нардепа Віктора Балоги у редакційну політику телеканалу. Наразі правоохоронці проводять слідчі дії.

Директор ТРК «М-Студіо» Володимир Шубець заявив, що  відповідь народного депутата Віктора Балоги щодо інциденту на ТРК «М-Студіо» є некоректною та неправдивою.

«Згідно єдиного державного реєстру юридичних осіб , який знаходиться у відкритому доступі, 100 % власності каналу "М-Студіо" належить ТОВ "Продюсер". Одним із засновників ТОВ "Продюсер" з часткою близько 25 % є Балога Оксана Анатоліївна, яка згідно офіційної декларації про доходи народного депутата Балоги Віктора Івановича, спільно з ним проживає. Жодного разу невдоволення редакційною політикою "М-студіо" Балога Оксана Анатоліївна, а також інші співзасновники телекомпанії не виказували. Саме тому, під час так званого візиту, і не могли й обговорюватися питання управлінської діяльності, оскільки протягом тривалого часу у нас з нардепом Віктором Балогою не було жодних ділових стосунків». 

Володимир Шубець заявляє, що неоднозначну реакцію з боку народного депутата Віктора Балоги викликала «саме принципова позиція телекомпанії та редакційної ради щодо висвітлення подій з життя області».

«Це завершилось його візитом 23 червня до телекомпанії, спробами застосувати фізичну силу до мене та погрозами на мою адресу та адресу шеф-редактора. Нам добре відомі такі методи роботи. Монолог замість діалогу, оцінювання людей тільки за критеріями власної корисності», - зазначає директор ТРК. 

Він також заявляє, що подав заяву у поліцію щодо інциденту не під впливом емоцій, і вимагає від Віктора Балоги вибачення перед редакцією.

«Заяви до правоохоронних органів написані за фактом прибуття поліції. Тому звертаюся до народного депутата Віктора Балоги. Народному депутату не личить така привселюдна поведінка. Ви, як справжній чоловік, мали б у першу чергу публічно вибачитися перед колективом, який був присутній при цьому шабаші. В свою чергу від імені редакційної ради каналу заявляю, що зміни інформаційної політики ТРК «М-студіо» в жодному разі не буде», - написав Володимир Шубець.

Нагадаємо, 23 червня народний депутат України Віктор Балога прийшов на місцеву ТРК в Мукачевому (Закарпатська область) і погрожував фізичною розправою працівникам телебачення. Як з'ясували на місці правоохоронці, нардепа не задовольняла інформація, яка  подавалася на цьому телеканалі.

За даним фактом поліцією внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Карається штрафом або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

3 червня на позачерговому засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала 261 свого ліцензіата за порушення вимог закону щодо прозорості медіавласності, а саме – неподання або несвоєчасне подання до Нацради інформації про структуру власності. Серед оштрафованих Нацрадою - ДП ТРК «Мукачево («М-студіо»), місто Мукачеве Закарпатської області (регіональний телеканал).

На фото – Володимир Шубець

Фото:  Facebook «М-Студіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду