У Авакова не надали інформацію щодо візиту Коломойського до МВС

У Авакова не надали інформацію щодо візиту Коломойського до МВС

1 Липня 2016
1990

У Авакова не надали інформацію щодо візиту Коломойського до МВС

1990
Департамент інформаційної підтримки та координації поліції «102» за дорученням керівництва МВС та Нацполіції у відповіді на запит програми журналістських розслідувань «Схеми» (проект «Радіо Свобода») відмовився надати інформацію щодо причин відвідування олігархом Ігорем Коломойським Міністерства внутрішніх справ увечері 22 червня.
У Авакова не надали інформацію щодо візиту Коломойського до МВС
У Авакова не надали інформацію щодо візиту Коломойського до МВС

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Також журналістам програми не відповіли, чи фігурує бізнесмен Ігор Коломойський або пов’язані з ним структури в будь-якій якості (свідка, підозрюваного) у кримінальних провадженнях.

Журналістам порадили спершу отримати згоду на оприлюднення цієї інформації безпосередньо у Ігоря Коломойського, начебто запитувана інформація відноситься до персональних даних про особу.

«У разі надання Вами згоди громадянина Коломойського І. на поширення його персональних даних Вам буде надано запитувану інформацію», – ідеться в документі, надісланому з Нацполіції.

«Повідомляємо, що, відповідно до статті 32 Конституції України, статті 11 Закону України "Про інформацію", статей 5, 7, 14 та 24 Закону України "Про захист персональних даних", персональні дані є інформацією з обмеженим доступом, передача відомостей про фізичну особу без згоди суб’єкта персональних даних дозволяється лише у випадках, визначених законодавством», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 22 червня під час зйомок сюжету про зустріч у Міністерстві внутрішніх справ України олігарха Ігоря Коломойського, екс-прем’єра Арсенія Яценюка, голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва і міністра Арсена Авакова невідомі, імовірно, охоронці пана Коломойського, заклеїли скло автомобіля знімальної групи програми «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») великими наліпками, після чого керувати автомобілем стало неможливо.

Незважаючи на перешкоджання журналісти програми «Схеми» все ж таки підготували власне розслідування.

Народний депутат Сергій Лещенко направив депутатське звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням про перевірку фактів та обставин, що можуть свідчити про перешкоджання законній журналістській діяльності програми «Схеми» під час зйомок біля МВС.

Як відмічає«Радіо Свобода», Ігор Коломойський раніше неодноразово висловлював підтримку Арсенію Яценюку, коли той був на посаді прем’єра і від якого в тому числі залежав і сам бізнес Коломойського. У владних колах декілька різних джерел стверджують, що тепер, після обрання прем’єром президентського кандидата Володимира Гройсмана, саме Арсен Аваков може виконувати роль такого посередника у перемовинах між Коломойським і президентом Порошенком.

На фото - автівка супроводу та охорона олігарха Ігоря Коломойського біля шлагбауму МВС

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду