УДЦР надав полякам пропозиції з можливого перепланування мереж цифрового наземного телемовлення

УДЦР надав полякам пропозиції з можливого перепланування мереж цифрового наземного телемовлення

30 Червня 2016
2179
30 Червня 2016
10:20

УДЦР надав полякам пропозиції з можливого перепланування мереж цифрового наземного телемовлення

2179
Делегація Українського державного центру радіочастот (УДЦР) відвідала Польщу, де надала колегам пропозиції з можливого перепланування мереж цифрового наземного телевізійного мовлення.
УДЦР надав полякам пропозиції з можливого перепланування мереж цифрового наземного телемовлення
УДЦР надав полякам пропозиції з можливого перепланування мереж цифрового наземного телемовлення

Про це повідомляє прес-служба УЦДР.

Днями у Варшаві (Республіка Польща) завершило роботу 10-е засідання Північно-Східного форуму з імплементації цифрового дивіденду (NЕDDІF), організатором якого був Офіс електронних комунікацій Республіки Польща. Україна була представлена у статусі спостерігача фахівцями Українського державного центру радіочастот.

Як повідомляє УЦДР, під час форуму українські фахівці провели консультації з делегаціями країн-учасниць заходу щодо підходів й пропозицій з можливого перепланування мереж цифрового наземного телевізійного мовлення та внесення змін до частотного Плану GE06 без подальшого використання смуг радіочастот першого та другого цифрових дивідендів.

«Також ознайомилися з інформацією щодо політики країн північно-східного європейського регіону стосовно використання смуг радіочастот 694-790 МГц і 790-862 МГц, спільними підходами до використання смуг радіочастот 470-694 МГц, 694-790 МГц, 790-862 МГц в регіоні, до якого належать країни-члени NЕDDІF», - йдеться у прес-релізі УЦДР.

Крім того, фахівці Українського державного центру радіочастот з колегами з Польщі, Словаччини та Угорщини в цілому узгодили представлені варіанти перепланування частотних виділень і майбутнього використання цифрового наземного телевізійного мовлення (ЦНТВМ) в смузі радіочастот 470-694 МГц. Завершити ці консультації планується на наступному засіданні NЕDDІF, яке має відбутися у грудні цього року.

Нагадаємо, що відповідно до указу Президента України № 445/2015 та розпорядження Кабінету Міністрів № 1232-р від 11.11.2015 «Про затвердження плану заходів щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління», до червня 2017 року має бути вивільнено від телебачення для впровадження технології LTE смугу частот у діапазоні 790-862 МГц (перший цифровий дивіденд – 61-69 ТВК) і затверджено план заходів щодо вивільнення смуги частот у діапазоні 694-790 МГц (другий цифровий дивіденд – 49-60 ТВК).

Північно-Східний форум з питань впровадження цифрового дивіденду (NEDDIF) був створений у 2011 році адміністраціями зв’язку Чехії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі та Словацької Республіки. У 2015 році до NEDDIF приєдналися адміністрації зв’язку Австрії і Румунії, а представники адміністрацій зв’язку України, Болгарії, Білорусі, Молдови, Росії, Данії, та Швеції беруть у них участь у статусі спостерігачів.

На сьогодні основною метою NEDDIF визначено розгляд спільного підходу до використання смуг частот 470-694 МГц, 694-790 МГц, 790-862 МГц.

Фото: Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду