Випадково зняте на Євро-2016 українським журналістом відео викликало міжнародний скандал

Випадково зняте на Євро-2016 українським журналістом відео викликало міжнародний скандал

23 Червня 2016
3102
23 Червня 2016
14:56

Випадково зняте на Євро-2016 українським журналістом відео викликало міжнародний скандал

3102
Відео інциденту із англійськими фанами на Євро-2016, зняте українським футбольним журналістом, керівником відділу новин в Sportarena.com Євгеном Блажком, набрало сотні тисяч переглядів на YouTube, і стало підставою для протесту Посольства Польщі в Великій Британії.
Випадково зняте на Євро-2016 українським журналістом відео викликало міжнародний скандал
Випадково зняте на Євро-2016 українським журналістом відео викликало міжнародний скандал

Про це журналіст повідомив у своєму Facebook.

16 червня Євген Блажко був в Лансі (Франція) на матчі Англія - Уельс і на одній з англійських паті випадково зняв епізод, коли англійці познущалися над польським прапором.

«Не те, щоб я не розумів, наскільки це ганебно і потенційно скандально, але скаржитися в посольство Польщі я, звичайно, не побіг, а просто виклав відео на ютуб», - написав журналіст.

За його словами, про наслідки розповсюдження відео йому повідомив незнайомий польський журналіст, який надіслав кілька посилань, які свідчили, що відео переглянули, з урахування скачувань на інші канали, кілька сотень тисяч разів.

«Виявляється, через інцидент на відео вже роздули міжнародний скандал. Новина про це опублікувала «Міррор» (британська газета.- Ред.) і, напевно, ще хтось із популярних, а польський посол подав протест до компетентних британських органів», - повідомляє журналіст.

На сторінці у Facebook Посольства Польщі у Великій Британії дійсно опубліковане повідомлення, що посол Польщі в Лондоні надіслав лист протесту через прояв зневаги до польського державного прапора з боку англійських уболівальників.

«Той польський журналіст почав м'яко наїжджати питанням, а чи не був ти співучасником, і взагалі типу "як тобі, росіянину, з цими англійцями-то було після всього, що сталося". Дізнавшись, що я не росіянин, вибачився, начебто прийняв пояснення, що я просто був свідком, але відразу задав питання, як я ставлюся до прапора Бандери на вчорашньому матчі в Марселі. "Портрет Бандери начебто не заборонений УЄФА, на українських стадіонах його поява в цілому вважається нормою, але в матчі проти Польщі, напевно, його не варто було б використовувати, щоб уникнути потенційних зіткнень", - приблизно так відповів я, після чого поляк сказав, що тему Бандери піднімати не буде, але попросив дозволу використати мої відповіді про англійців ("Думаю, вони все-таки вони просто в розпалі алкогольних веселощів розтоптали прапор, який першим попався під руку", - іншого пояснення я дійсно знайти не міг)», - написав Євген Блажко.

Нагадаємо, Євро-2016 став головною темою для прокремлівських ЗМІ, будучи багатим джерелом матеріалу для доказу їх тверджень про «всесвітню антиросійську змову» - про це йдеться в огляді дезінформації за 31 травня -21 червня, який публікує спеціальна оперативна група Євросоюзу StratCom East, що бореться проти російської кампанії з дезінформації.

На фото - скрін відео

Фото: mirror.co.uk

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3102
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ALEKS
2834 дн. тому
KRASZSE ON PIDNIJAW TOJ PRAPOR
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду