У Полтаві голова райсуду ховався від журналістів у кущах (ВІДЕО)

У Полтаві голова райсуду ховався від журналістів у кущах (ВІДЕО)

22 Червня 2016
2611
22 Червня 2016
13:47

У Полтаві голова райсуду ховався від журналістів у кущах (ВІДЕО)

2611
21 червня у Полтаві голова Жовтневого районного суду Полтави Олександр Струков відмовився давати коментар журналістам телеканалу «Лтава» та інших ЗМІ щодо скандальної справи, у якій суддя Лариса Гольник звинувачує мера Полтави Олександра Мамая та його екс-заступника Дмитра Трихну у пропозиції хабара.
У Полтаві голова райсуду ховався від журналістів у кущах (ВІДЕО)
У Полтаві голова райсуду ховався від журналістів у кущах (ВІДЕО)

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

У суді триває розгляд справи судді Жовтневого суду Лариси Гольник проти Дмитра Трихни і чинного полтавського міського голови Олександра Мамая, які начебто пропонували судді хабар  за припинення справи щодо незаконного дозволу на відкриття кіосків. Обвинувачення підтримує прокуратура.

Полтавські журналісти висвітлюють судовий процес. Як повідомляє представник ІМІ, їх роботі намагається перешкоджати адвокат колишнього заступника міського голови Дмитра Трихни, який вимагав суд перевірити журналістів, які начебто зловживають своїми правами.

Водночас голова Жовтневого районного суду Полтави Олександр Струков відмовляється коментувати резонансну справу. Після останнього судового засідання у справі він тікав від журналістів вулицями міста і ховався у кущах. Втечу судді від преси зафіксували журналісти «Лтави» Антон Старишко та Олександр Перов.

На своїй сторінці у Facebook журналіст Олександр Перов написав: «Я думав такого не буває. Це суддя Струков. Він головний в Жовтневому суді, такі ось у них порядки. Конфлікт Струкова і Гольник давно триває. Ми вирішили почути, як працюється голові суду. В результаті  він спочатку грюкнув дверима, потім закрився в кабінеті, а потім бігав по дворах-кущах».

Нагадаємо, міський голова Полтави Олександр Мамай звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ із скаргою на рішення Апеляційного суду Полтавської області, який визнав недостовірною заяву мера щодо начебто шахрайських дій брата голови Полтавської обласної державної адміністрації Володимира Головка. Вищий спеціалізований суд постановив задовольнити клопотання мера, який у своїй касаційній скарзі заявив, що недостовірну інформацію поширював не він, а полтавські ЗМІ, які розповсюдили відео із його брехливою заявою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду