Член Нацради розповів про проект відновлення місцевого радіо на Херсонщині

Член Нацради розповів про проект відновлення місцевого радіо на Херсонщині

21 Червня 2016
1518
21 Червня 2016
14:17

Член Нацради розповів про проект відновлення місцевого радіо на Херсонщині

1518
17 червня в Херсонській облдержадміністрації (ОДА) вперше відбулася нарада з головами райдержадміністрацій з питань реалізації проекту щодо встановлення малопотужних передавачів для забезпечення невеликих населених пунктів програмами суспільного та місцевого радіомовлення, яку провів член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.
Член Нацради розповів про проект відновлення місцевого радіо на Херсонщині
Член Нацради розповів про проект відновлення місцевого радіо на Херсонщині

Про це повідомляє сайт ОДА.

Присутній на нараді в.о. заступника головиХерсонської ОДА Олександр Адамчик зазначив, що завдяки цьому проекту буде створено український контент, забезпечено його донесення до мешканців невеликих населених пунктів, таким чином збільшена можливість  доступу населення до інформації про події в Україні.

Як зазначив Сергій Костинський, ідея проекту полягає в покритті і віддалених районів Херсонської області радіомовленням – буде визначено декілька районів, де доцільно  встановити локальну радіостанцію, яка мовитиме за допомогою малопотужних передавачів, радіус прийому яких до 6 км. Це надасть можливість відродити місцеве радіомовлення, як альтернативу проводовому радіо.

За словами Сергія Костинського, місцеві ради матимуть право на власний час мовлення. Перша з місцевих рад, яка буде готова взяти участь у проекті, отримає малопотужний передавач безкоштовно.

Наприкінці селекторної наради було зазначено, що координатором проекту в області буде директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА Ольга Савенко. В подальшому місцевим радам будуть надані методичні рекомендації та організовано роботу зі створення локальних радіостанцій з тими громадами, які будуть зацікавлені взяти участь у проекті.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає. Ситуація виникла після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим з майбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

17 червня Сергій Костинський презентував стратегію розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення та територію Криму протягом 2016-2017 років, до якої входять перспективні проекти з розвитку телерадіомовлення на території області. Один із напрямків проекту – якісне збільшення рівня покриття території Херсонської області аналоговим та цифровим ефірним мовленням, ліквідація «білих плям» телерадіомовлення.

Фото - під час наради

Фото: сайт Херсонської ОДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду