Нацрада нагадала мовникам про два дні пам’яті цього тижня

Нацрада нагадала мовникам про два дні пам’яті цього тижня

21 Червня 2016
1707
21 Червня 2016
13:35

Нацрада нагадала мовникам про два дні пам’яті цього тижня

1707
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадує мовникам, що цього тижня в Україні відзначаються два дні пам’яті, у зв’язку із чим необхідно внести зміни до сіток мовлення.
Нацрада нагадала мовникам про два дні пам’яті цього тижня
Нацрада нагадала мовникам про два дні пам’яті цього тижня

22 червня відзначається День пам’яті загиблих у роки Другої світової війни, а 23 червня – День пам’яті з нагоди 75 років із часу масових розстрілів політичних в’язнів на Західній Україні протягом червня – липня1941 року.

Нацрада рекомендує при плануванні програм і передач на ці дні керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. Згідно з цим документом у день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані:

  • поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;
  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;
  • під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Нагадаємо, 16 червня Нацрада призначила позапланові перевірки чотирьох телеканалів – «UA:Перший», Перший діловий, Dobro і «Малятко-TV» – через недотримання ними Правил ведення мовлення в дні трауру та дні пам’яті 18 травня (День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу) і 25 травня (День скорботи та пам’яті 90 років з дня вбивства Симона Петлюри).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду