У Туреччині заарештовано представника «Репортерів без кордонів»

У Туреччині заарештовано представника «Репортерів без кордонів»

20 Червня 2016
1495
20 Червня 2016
22:19

У Туреччині заарештовано представника «Репортерів без кордонів»

1495
20 червня в Туреччині заарештовано представника міжнародної організації «Репортери без кордонів» Ерола Ондероглу за «пропаганду тероризму».
У Туреччині заарештовано представника «Репортерів без кордонів»
У Туреччині заарештовано представника «Репортерів без кордонів»

Про це повідомляє DW з посиланням на інформаційну агенцію dpa.

Його звинувачують у «пропаганді тероризму», а фактично, як пишуть турецькі видання, - у підтримці забороненої Робітничої партії Курдистану (РКК). Обвинувачення пред'явлено також журналісту Ахмету Несіну та активістці-правозахисниці Себнем Корур.

У травні Ондероглу, Несін та Корур почергово керували прокурдською газетою Özgür Gündem, діяльність якої переслідується турецькою владою.

«Ми не здамося», - прокоментував ситуацію опозиційний турецький журналіст Джан Дюндар. У травні його самого було засуджено до п'яти років та десяти місяців ув'язнення. «Ми повинні перехопити факел та підтримати Özgür Gündem», - заявив Дюндар, вирок щодо якого ще не набрав законної сили.

Представниця «Репортерів без кордонів» в Україні Оксана Романюк на своїй сторінці у Facebook прокоментувала арешт свого колеги в Туреччині: «Знаю Ерола як високоосвічену людину, патріота, який виріс у Франції, але переїхав жити до Туреччини. Приїжджав також на наш Майдан. Хто їде відпочивати в Туреччину, подумайте про цей неймовірний факт: Туреччина – найбільша в’язниця світу для журналістів. Під сотню журналістів сидить прямо зараз, і все за ту ж пропаганду тероризму. Світська і європейська держава поступово скочується в дуже консервативну і зашорену».

Нагадаємо, у квітні більшість членів Європарламенту проголосувала за ухвалення звіту щодо Туреччини, у кожному пункті якого можна натрапити на жорстку критику на адресу турецької влади. Європарламент закликав турецьку владу повернути свободу думки, слова і преси, які є одними з основних європейських цінностей, і терміново випустити на волю ув’язнених журналістів.

Минулого року «Репортери без кордонів» (RSF) гостро засуджували Туреччину за спроби змусити замовкнути ЗМІ, які критикують уряд, закликаючи Кабінет міністрів заборонити цим медіа використовувати комунікаційну інфраструктуру держави, застерігаючи, що уряд таким чином прагне «закрити рот» незалежним ЗМІ напередодні виборів.

Фото - DW / K. Akyol

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду