Twitter постачає інформацію для «RussiaToday», але відмовляє ЦРУ

Twitter постачає інформацію для «RussiaToday», але відмовляє ЦРУ

19 Червня 2016
911
19 Червня 2016
10:00

Twitter постачає інформацію для «RussiaToday», але відмовляє ЦРУ

911
Соціальна мережа Twitter відмовляється робити аналітичні звіти та сортувати твіти в режимі реального часу для Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США, тоді як надає ці послуги для російської компанії «Russia Today».
Twitter постачає інформацію для «RussiaToday», але відмовляє ЦРУ
Twitter постачає інформацію для «RussiaToday», але відмовляє ЦРУ

Про це пише Голос Америки.


Як повідомляє видання, очільник ЦРУ Джон Бреннан припускає, що компанія «Russia Today», яка є пропагандистською зброєю російського уряду, – клієнт компанії «Dataminr», що спеціалізується на зборі інформації у Twitter.

«Я так думаю, але до кінця не впевнений. У мене не було інформації, що для них (для «Dataminr» – ред.) перестали надавати послуги», – сказав очільник ЦРУ.

Компанія «Dataminr» в реальному часі аналізує мільйони загальнодоступних твітів. Коли в світі щось відбувається, спеціальна програма фіксує спалах повідомлень про подію та повідомляє про це своїх клієнтів. Це допомагає фінансовим компаніям швидше реагувати на події, медики можуть раніше дізнаватися про спалахи хвороби, а кінокомпаніям це допомагає оцінити перспективи нових фільмів.

Коли  в грудні 2015 року в Парижі трапилися теракти, саме «Dataminr» оперативно повідомила про це спецслужби США. П’ять відсотків акцій у «Dataminr» належить компанії «Twitter». 

Нещодавно Twitter запустив нову функцію, завдяки якій користувачі зможуть поділитись старими публікаціями і додати до них нові коментарі.

Раніше, до до всесвітнього дня емодзі, компанія Twitter запустила нову функцію - таргетування реклами на основі використовуваних символів емодзі.

Нагадаємо, користувач Twitter з ніком @BibleEmoji переклав Біблію на мову емодзі.

На фото Директор ЦРУ Джон Бреннан

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду