На українсько-угорському кордоні затримали журналістів «24 каналу»

На українсько-угорському кордоні затримали журналістів «24 каналу»

18 Червня 2016
2744
18 Червня 2016
18:00

На українсько-угорському кордоні затримали журналістів «24 каналу»

2744
Журналістів «24 каналу» незаконно затримали під час зйомки сюжету про контрабанду на українсько-угорському кордоні у пропускному пункті «Лужанка».
На українсько-угорському кордоні затримали журналістів «24 каналу»
На українсько-угорському кордоні затримали журналістів «24 каналу»

Про це повідомляє «24 Канал».

Вчора ввечері, 17 червня, на українсько-угорському кордоні біля пункту пропуску «Лужанка» прикордонники затримали журналістку проекту розслідувань «ЦРУ» «24 Каналу» Єлизавету Чип та оператора Юрія Герасимова. На них склали адміністративний протокол про протиправне перебування поблизу державного кордону та встановили штраф у розмірі 119 гривень.

За словами журналістки, вони розслідували надання у приватне користування землі біля прикордонної смуги українсько-угорського кордону.

Як повідомляється, репортерів супроводжував військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону України Олег Ціцак, який погодився прокоментувати на місці події наявну у журналістів інформацію про рух контрабанди біля цього пропускного пункту.

Як розповіла Чип, на місці вони виявили дірки в огорожі державного кордону та приватний вагон з невідомими особами, до яких у прикордонників не виникло жодних запитань.

«Спочатку прикордонники, які були з нами під час зйомки, пояснили нам, що ми перебуваємо на приватній території і до державного кордону ще далеко», –  розповіла Чип та  додала, що на прикордонній зоні їх протримали близько шести годин.

Повідомляється, що формальною підставою для затримання стало відсутність додаткових документів (крім журналістського посвідчення) у операторатора Юрія Герасимова. Та, як стверджує канал, знімальна група мала усі необхідні документи для перебування в прикордонній зоні.

«Прикордонники постійно комусь дзвонили, їх телефони просто розривалися. Таке враження, що вони не знали, що з нами робити. Я розцінюю це як перешкоджання журналістській діяльності, оскільки ми мали необхідні документи для перебування в прикордонній зоні»,— резюмувала журналістка.

Як повідомила «Детектор Медіа» прес-служба каналу,  зараз Єлизавета Чип і оператор знаходяться в редакції на своєму робочому місці.

«Юристи каналу розглянуть необхідність подання заяви про перешкоджання роботі журналістів у відповідні органи», — додали в редакції.

Нагадаємо,  журналіст програми «ЦРУ» «24 каналу» Ігор Вдовін отримав найвищі бали від журі конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016» за розслідування «Хто стоїть за варварськими вирубками Карпат».

Фото «24 Каналу»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду