Документальний фільм «Зима у вогні» отримав відзнаку в США

Документальний фільм «Зима у вогні» отримав відзнаку в США

18 Червня 2016
2930
18 Червня 2016
13:00

Документальний фільм «Зима у вогні» отримав відзнаку в США

2930
Амереканська телеакадемія нагородила документальну стрічку про Революцію Гідності «Зима у вогні», знятий в копродукції України, США та Великобританії, спеціальним призом The Television Academy Honors.
Документальний фільм «Зима у вогні» отримав відзнаку в США
Документальний фільм «Зима у вогні» отримав відзнаку в США

Про це пише Cultprostir.ua.

Ця нагорода є традиційною відзнакою для стрічок, які, на думку телеакадеміків,  «надихають, підвищують обізнаність та мотивують до змін».

 «Від імені моєї країни та всієї міжнародної команди, яка працювала над фільмом, я дуже вдячний за цю нагороду. Революція Гідності багато чому мене навчила і я прагнув задокументувати її та показати світові. Ця відзнака дуже важлива для України, що продовжує свою боротьбу. Я хотів би присвятити цю нагороду усім тим, хто віддав своє життя за свободу», – сказав режисер фільму Євген Афінєєвський у своїй промові на церемонії нагородження.

Одна з українських продюсерів фільму Ліна Клебанова розказала, що на церемонії в Лос-Анджелесі було заявлено про унікальний краудсорсінговий досвід створення картини, через що вперше в історії кришталевих глобусів, вручених команді, їх було декілька.

«Один залишиться у американських колег, два інших вже на шляху до України», - поділилася Клебанова.

В різні роки лауреатами нагороди ставали: Шоу  опри Вінфрі, серіали «Відділ новин», «C.S.I: Місце злочину».

Нагадаємо, низка телеформатів українських студій і телеканалів лідирують на конкурсі форматів Pitch & Play Live, фінал якого пройде під час телеринку NATPE Europe Budapest 27-30 червня в Угорщині.

Комедійний серіал «Слуга народу» виробництва студії «Квартал 95», який вийшов на каналі «1+1», став призером  міжнародного фестивалю медіаконтенту World Media Festival Hamburg (Німеччина).

Нагадаємо, за результатами голосування журі фестивалю US International Film&Video Festival серіал про відому манекенницю радянських часів «Червона Королева» виробництва Film.ua, «Шпиль» отримав друге місце в номінації міні-серіал.

Раніше повнометражний фільм «Незламна» виробництва Film.ua здобув нагороди фестивалів A 'Design Award & Competition, New York Festival's World's Best TV & Films та WorldFest-Houston, на останньому також отримав премію й інший проект компанії – серіал «Нюхач».

Раніше драма «Незламна/Battle for Sevastopol» і другий сезон детективного серіалу «Нюхач» виробництва компанії Film.ua завоювали нагороди intermedia-globe GOLD на фестивалі World Media Festival Hamburg (Німеччина) в категоріях Entertainment: Continuing Series&Serial Programmes і Entertainment: Mini-Series відповідно.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2930
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду