У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі

У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі

17 Червня 2016
2012
17 Червня 2016
12:59

У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі

2012
Одеський міжнародний кінофестиваль-2016 представив програму цього року. Всього на конкурс було подано 864 фільмів із 75 країн. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних фільмів з 16 країн, які будуть боротися за Гран-прі ОМКФ та інші нагороди Міжнародного конкурсу. У Національній конкурсній програмі заявлено п’ять повнометражних і 20 короткометражних фільмів, а одна українська картина візьме участь одночасно в Національному та Міжнародному конкурсах.
У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі
У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі

Про це повідомляє сайт ОМКФ.

У 2016 році для участі в Міжнародному конкурсі ОМКФ було відібрано такі повнометражні фільми:

-Драма про життя театральної трупи «Людожери» (Les Ogres) від французького режисера Леї Фенер, яка завоювала приз глядацьких симпатій на кінофестивалі в Роттердамі в 2016 році. Одним із співавторів сценарію стала Бріджет Сі, режисер фільму-учасника Міжнародної конкурсної програми ОМКФ-2015 «Астрагал».

-Британська гротескна комедія «Хто палає, палає, палає...» (Burn Burn Burn) Чанії Баттон за участю таких британських зірок як Лора Кармайкл ( «Абатство Даунтаун»), Джозеф Демпсі ( «Гра престолів»), Джуліан Райнд-Татт ( «Знедолені»).

-Німецька драма «Вітання з Фукусіми» (Grüße aus Fukushima) Доріс Деррі, дія сюжету якої розгортається на тлі ліквідації наслідків аварії у Фукушімі. Картина демонструвалася в програмі Panorama Special на 66-му Берлінському кінофестивалі і завоювала дві нагороди.

-Драма «Метаморфозис» Сергія Тарамаєва і Люби Львової (Росія), що представляє історію геніального молодого піаніста, життя якого повністю змінюється після зустрічі з одинадцятирічною Сашою. Показ в Міжнародній програмі ОМКФ 2016 стане для цього фільму міжнародною прем'єрою.

-Грецька драмеді «Засмага» (Suntan) Аргіріса Пападімітропулоса, що представляє історію кохання 40-річного грека Костіса до юної Анни.

-Дебютний фільм грузинського режисера Русудана Глурджідзе «Чужий дім» (House of Others), одну з ролей в якому виконала відома російська актриса незалежного кіно Ольга Диховічна (член жюрі Міжнародної конкурсної програми ОМКФ-2014). Кінокартина знята в ко-продукції Грузії з Росією, Хорватією та Іспанією.

-Польський хоррор-мюзикл «Доньки дансингу» (Córki Dancingu) Аґнєшки Смочиньської, який завоював спеціальний приз жюрі на кінофестивалі «Санденс» в 2016 році.

-Світова прем'єра української драми «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка, головні ролі в якій виконали відомі українські актори Римма Зюбіна та покійний Віталій Лінецький. Фільм також бере участь у Національній конкурсній програмі.

-Лівано-катарська кінострічка «Дуже великий фільм» (Film Kteer Kbeer) режисера Мір-Жана Бу Чаая, що розповідає про життя ліванських наркоторговців. Кінокартина стане першим ліванським фільмом, який візьме участь у Міжнародній конкурсній програмі ОМКФ.

-Перший ігровий фільм бразильської режисерки-документаліста Марілії Роша «Місто, де я дорослішаю» (A Cidade Onde Envelheço). Ця кінострічка - ко-продукція Бразилії та Португалії.

-Бельгійсько-французька чорна комедія «Смерть від смерті» (Je Me Tue À Le Dire) режисера Ксав'є Сєрона. Це його перший повнометражний ігровий фільм як режисера.

-Фільм «Незаконні» (Ilegitim / Illegitimate) від одного з найбільш багатообіцяючих режисерів Нової румунської хвилі Адріана Сітару. Драма розповість історію забороненого кохання між братом і сестрою.

Журі Міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю очолить володар премій Оскар і BAFTA, кінорежисер, сценарист, письменник, поет, член Британського Королівського літературного товариства, Командор Ордена Британської імперії Крістофер Гемптон

Також до складу жюрі увійшли режисер і сценарист, дворазовий лауреат нагород 6-го ОМКФ Єва Нейман (Україна, Німеччина), продюсер, чиї фільми «Вітер, що гойдає верес» і «Я, Деніел Блейк» завоювали «Золоту пальмову гілку» в Каннах. Ребекка О'Браєн  (Великобританія), актор, продюсер, сценарист і режисер, який по праву вважається однією з головних фігур в американському інді-кінематографі – Алекс Росс Перрі (США) і багаторазовий лауреат різних нагород кінофестивалів класу А, який працював з такими зірками, як Ума Турман і Крістіна Річчі – Уберто Пазоліні (Італія).

До Національної конкурсної програми 7-го Одеського кінофестивалю увійшли п’ять повнометражних фільмів:

-Фільм-учасник Міжнародної конкурсної програми 7-го ОМКФ «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка.

-Драма «Блакитна сукня», реж. Ігоря Мінаєва, який також є сценаристом фільму. Кінострічка розповідає про втрачену любов і непрожите життя жінки, про які її син дізнається тільки після смерті матері.

-Документальний фільм «Холодний Яр» Аліни Горлової, який представить таємниче місце в самому центрі України, де минуле переплітається з сьогоденням, і де свобода захищалася ціною власного життя.

-Фільм «Моя бабуся Фані Каплан» Олени Дем'яненко, головні ролі в якому виконали Мирослав Слабошпицький і Катерина Молчанова. Сюжет фільму присвячений історії маловідомого любовного зв'язку «терористки» Фані Каплан з братом Володимира Леніна Дмитром Ульяновим.

-Фільм-реконструкція атмосфери кінця Євромайдану у Львові «Varta 1, Львів, Україна» режисера і автора сценарію Юрія Грицина.

Також в Національній конкурсній програмі: короткий метр будуть показані 20 кінострічок, серед яких: 

-«24», реж. Станіслав Битюцький.

-«70 вулиць», реж. Макс Лижов.

-«Після всіх зіткнень», реж. Юрій Хусточка, Микита Кравцов.

-«Повернись», реж. Андрій Кирилов.

-«Чорногора», реж. Тарас Дронь.

-«Згущьонка», реж. Катерина Горностай.

-«Кров», реж. Валерія Сочивець.

-«Роса», реж. Іван Косенко.

-«Дідочок», реж. Володимир Тихий

-«Зустріч», реж. Жанна Озірна.

-«Дім», реж. Ірина Цілик.

-«У Манчестері йшов дощ», реж. Антоніо Лукич, Валерія Кальченко.

-«Спогади мертвої людини», реж. Микола Засеєв.

-«Однажды в Одессе», реж. Владек Занковські.

-«Панорама», реж. Юрій Шилов.

-«Люди, які прийшли до влади», реж. Олексій Радинський, Томаш Рафа.

-«Рожева мапа», реж. Ель Парвулеско.

-Sensiz/ Без тебе, реж. Наріман Алієв

-«Уроки Музики», реж. Ігор Малахов.

-Reve ta stohne on tour, реж. Надія Парфан.

Оцінювати роботу українських кінематографістів буде журі Національної конкурсної програми, до якого увійшли: український режисер, сценарист, сопродюсер фільму «Плем'я» Валентин Васянович, актриса Шані Кляйн (Ізраїль), актор, кінорежисер і сценарист Михайло Сегал (Росія) і заступник директора МКФ в Софії Міра Сталева.

Почесним гостем ОМКФ 2016 стане німецький режисер Крістіан Петцольд, який в цьому році представить на кінофестивалі свою ретроспективу.

ОМКФ-2016 проходитиме в Одесі з 15 до 23 липня.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2012
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду