Засідання пітчингової комісії Держкіно можуть стати відкритими для ЗМІ

Засідання пітчингової комісії Держкіно можуть стати відкритими для ЗМІ

16 Червня 2016
1123
16 Червня 2016
12:43

Засідання пітчингової комісії Держкіно можуть стати відкритими для ЗМІ

1123
Громадська рада при Державному агентстві України з питань кіно звернулась до Держкіно з проханням зробити засідання пітчингової комісії відкритими для ЗМІ.
Засідання пітчингової комісії Держкіно можуть стати відкритими для ЗМІ
Засідання пітчингової комісії Держкіно можуть стати відкритими для ЗМІ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє член громадської ради Держкіно та Національної спілки журналістів України Олеся Анастасьєва.

На засіданнях пітчингової комісії, які Громадська рада хоче зробити відкритими для журналістів, розглядаються питання щодо заміни режисера та/або продакшну на проекті, який повністю або частково фінансує за рахунок державного бюджету.

«Дане звернення підтримало 14 членів ГР. Нагадаю, на останньому своєму засіданні ГР виключила зі свого складу людей, які систематично були відсутні на засіданнях і на сьогоднішній день ГР налічує 28 осіб. Проти даного звернення проголосував лише один член ГР. Тепер м'яч на полі Держкіно. Від себе додам, що це перше, на моїй пам'яті, електронне голосування членів ГР (даного скликання), яке було підтримано такою великою кількістю людей. За що я, як автор даного звернення, висловлюю ще раз публічно подяку колегам», - пише пані Анастасьєва.

Нагадаємо, 14 червня Комітет Верховної Ради з питань культури та духовності рекомендував ухвалити в другому читанні законопроект №3081-д «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (відомий як законопроект «#КіноКраїни»), і вже сьогодні, 16 червня, його можуть винести на голосування в парламенті.

Наприкінці квітня «Детектор медіа» публікував відкриту заяву Олесі Анастасьєвої про ситуацію, що виникла у Громадській раді Держкіно із приводу переформатування Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів. Олеся Анастасьєва закликала голову Держкіно Пилипа Іллєнка розпустити Громадську раду.

Нагадаємо, 19 квітня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що вирішив припинити повноваження нинішнього складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів та сформувати новий її склад. До такого рішення пан Іллєнко дійшов після того, як 18 квітня Експертна комісія, членом якої є й голова Держкіно, більшістю голосів проголосувала проти відкликання прокатного посвідчення в серіалу «Не зарікайся» телеканалу «Україна», 66-та серія якого викликала обурення частини суспільства. Медійні експерти назвали рішення голови Держкіно змінити склад прокатної комісії антидемократичним.

23 травня Державне агентство України з питань кіно оголосило про громадське обговорення складу нової Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів, яке тривало до 7 червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду