Американське футбольне телешоу показало карту України без Криму

14 Червня 2016
1309
14 Червня 2016
12:34

Американське футбольне телешоу показало карту України без Криму

1309
На американському сайті ESPN FC опубліковано відео аналізу футбольної гри України та Німеччини на «Євро-2016», де карта України зображена без Кримського півострова.
Американське футбольне телешоу показало карту України без Криму

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії».

У заставці телешоу синьо-жовта територія України у вигляді карти зображена без анексованого Росією Криму.

Це не перший випадок, коли після окупації півострова ЗМІ і не тільки «відрізають» Крим від України.

Зокрема, 29 квітня 2016 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження мелітопольській телерадіокомпанії «МТВ-плюс» за показ карти України без Криму.

У жовтні 2015 року британське видавництво Oxford University Press випустило соціально-економічний атлас світу на 2016 рік, на якому Крим зображений частиною Росії. У березні 2016-го Oxford University Press видало оновлений підручник з географії, у якому Крим уже був зазначений частиною України.

Раніше за помилку через Крим на картах доводилося перепрошувати болгарському телебаченню, компанії Coca-Cola і ФІФА. Також у жовтні 2015-го стало відомо, що французьке видавництво Larousse випустило атлас світу з «російським» Кримом.

У грудні 2015 року Міністерство закордонних справ України запустило проект «Крим на карті світу» для недопущення некоректного позначення автономної республіки Крим на картах світу.

На думку російської влади, захоплення Криму силами російських військ не було порушенням міжнародного права. Однак той крок спричинив тривалі санкції проти Росії з боку багатьох західних держав та організацій.

Натомість Президент Петро Порошенко порівняв анексію Криму Росією із приєднанням Австрії до нацистської Німеччини у 1938 році.

Фото - "Крим.Реалії"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду