У Миколаєві депутат хоче подати до суду на «Преступности.НЕТ» і звинувачує журналіста у шантажі

У Миколаєві депутат хоче подати до суду на «Преступности.НЕТ» і звинувачує журналіста у шантажі

13 Червня 2016
2434
13 Червня 2016
15:31

У Миколаєві депутат хоче подати до суду на «Преступности.НЕТ» і звинувачує журналіста у шантажі

2434
Депутат Миколаївської обласної ради (БПП) Федір Барна, заявив, що має намір подати в суд на місцеве інтернет-видання «Преступности.НЕТ» і подати заяву до правоохоронних органів щодо начебто шантажу з боку журналіста сайту Євгена Гомонюка.
У Миколаєві депутат хоче подати до суду на «Преступности.НЕТ» і звинувачує журналіста у шантажі
У Миколаєві депутат хоче подати до суду на «Преступности.НЕТ» і звинувачує журналіста у шантажі

Про це йдеться в заяві про його вихід з фракції «БПП» в облраді, опублікованому на сторінці депутата в Facebook.

Як повідомляє «Преступности.НЕТ», під час сесії облради 10 червня Федір Барна побачив, що кореспондент «Української Медіа Групи» Євген Гомонюк (сайти NikLife і «Преступности.НЕТ») сфотографував його листування у смартфоні з особою на назвисько «Мультик» і з головою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко.

Як стверджує видання, депутат відзвітував перед «Мультиком» про результати голосування за надання гірничого відводу ТОВ «Південний кар'єр» для розробки родовища пісків «Вознесенське-1». Паралельно з цим Федір Барна, як свідчать фото з його смартфона, вів переписку з главою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко, яка написала депутату, щоб той відразу написав «Мультику» про голосування.

Раніше т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Віталій Гончаров називав людину на прізвище Титов миколаївським кримінальним авторитетом, «якого на сьогоднішній день в світі називають «Мультиком»».

Як повідомляє видання, побачивши, що Євген Гомонюк зафіксував його смс-повідомлення, Федір Барна підійшов до нього і сказав, що це його особисте листування і що журналіст не має права її публікувати. Кореспондент начебто відповів йому, що депутат перебуває на своєму робочому місці, а тому, якщо не хоче, щоб щось потрапило в камери, то треба листуватися в коридорі.

Після цього Федір Барна став пропонувати гроші за те, щоб журналіст видалив фотографії. Видання стверджує, що журналіст у якості експерименту почав домовлятися про видалення фотографій. У відповідь депутат заявив про шантаж.

Після скандалу, що вибухнув навколо листування Федора Барни, глава фракції БПП в Миколаївській облраді Іван Кухта зажадав від нього скласти мандат. Радник Президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков також пообіцяв повністю «перезавантажити» фракцію БПП в облраді. Після цього Федір Барна написав заяву про вихід з фракції БПП в облраді, але депутатський мандат не склав.

У свою чергу депутат Федір Барна заявив, що сайт «Преступности.НЕТ» нібито висунув йому «голослівні, безпідставні звинувачення». «Заявляю про свій намір подати в суд на сайт "Преступности.НЕТ" з позовом про захист честі і гідності», - написав депутат в своїй заяві.

Водночас фракція «ДемАльянсу» вимагає від Федора Барни і Вікторії Москаленко скласти повноваження і готовність звернутися в НАБУ.

Нагадаємо, міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич планує проводити апаратні наради в міській раді в закритому режимі через те, що чиновники, за його словами, «бояться» говорити про наявні проблеми в присутності представників засобів масової інформації.

На фото - Федір Барна

Фото: NikLife 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2434
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду