Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію

Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію

11 Червня 2016
1202
11 Червня 2016
15:05

Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію

1202
Творця критичного до влади Білорусі та Росії сайту 1863x.com Едуарда Пальчіса перевели в білоруську колонію Жодіно.
Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію
Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію

Про це повідомляє «Белорусский партизан» з посиланням на «Радіо Свобода».

Минулого тижня стало відомо, що Едуард Пальчіс, ймовірний творець і автор ресурсу 1863x.com (відомий під псевдонімом Jhon Silver), екстрадований в Білорусь з Росії і перебуває в СІЗО № 1 столиці Білорусі Мінську.

Нагадаємо, білоруського блогера Едуарда Пальчіса, відомого в інтернеті як Джон Сільвер, затримали 23 січня за перетині українсько-російського кордону.

До 26 травня 25-річний уродженець Гродненської області перебував в Брянському СІЗО, після чого його етапували в слідчий ізолятор на Володарці в Мінську.

За інформацією Слідчого комітету Білорусі, щодо Пальчіса розслідується кримінальна справа за обвинуваченням у розпалюванні расової, національної або релігійної ворожнечі і в поширенні порнографічних матеріалів.

За розпалювання ворожнечі Пальчісу загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років. За поширення порнографії - позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Як зазначає білоруський сайт tut.by, сайт 1863х.com був створений майже півтора року тому. На ньому розміщувалися політичні тексти, нерідко з критикою влади Білорусі та Росії. Творець сайту вів його на умовах повної анонімності. Єдиним засобом зв'язку з ним був інтернет, за допомогою якого він спілкувався з авторами і давав інтерв'ю. У листопаді 2015 анонім під псевдонімом «Джон Сільвер» повідомив: «Рівно півроку назад, 5-го травня 2015 року, я був затриманий оперативною групою спецслужб, місяць провів в «психушці», на мене завели дві кримінальні справи, і на початку жовтня 2015 го мені довелося покинути Білорусь». Відомо, що останнім часом він перебував в Україні, а потім з невідомої причини відправився в Росію, де його і затримали.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1202
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду