Майже дві третини українців отримують інформацію політичного характеру з ТБ

Майже дві третини українців отримують інформацію політичного характеру з ТБ

9 Червня 2016
1502
9 Червня 2016
16:47

Майже дві третини українців отримують інформацію політичного характеру з ТБ

1502
Найчастіше інформацію політичного характеру українці отримують з центральних українських телеканалів — 64,1% громадян отримують з цього джерела інформацію щодня або практично щодня.
Майже дві третини українців отримують інформацію політичного характеру з ТБ
Майже дві третини українців отримують інформацію політичного характеру з ТБ

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології щодо основних джерел політичної інформації для населення України, оприлюдненні на сайті інституту.

На другому місці після ТБ за кількістю «користувачів джерела» йдуть інтернет і соціальні мережі — відповідно, 36,1% і 32,7% українців щодня або практично щодня отримують інформацію з цих джерел.

Ще 30,1% українців стверджують, що щодня або практично щодня дивляться місцеві телеканали. Інші джерела щодня використовують значно менше людей.

За часткою населення, що довіряє певному джерелу, лідирують центральні українські телеканали — їм довіряють 49,8% українців, не довіряють — 39,1%. Далі за цим показником ідуть інтернет (48% довіряють і 16,7% не довіряють), місцеві телеканали (47,5% проти 31%), соціальні мережі (42,2% проти 19,1%) і місцеві друковані видання (41,2% проти 23,8%).

Загалом, щодня або майже щодня інтернетом користуються 42,5% українців у віці 18 років і старше, ще 17% користуються Інтернетом принаймні декілька разів на тиждень.

Серед користувачів інтернету 90,7% стверджують, що активно користуються принаймні однією соціальною мережею. Найбільш популярні мережі: «ВКонтакте» (серед користувачів інтернету нею користуються 59,2%), «Одноклассники» (50%), Facebook (38,3%) і Google+ (33,4%).

Варто зазначити, що дослідження, яке проводилося Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО «Детектор медіа» (березень), свідчить, що лише 35% громадян вважають, що медіа впливають на їх політичну позицію та соціальну поведінку. При цьому лише 11% громадян вважають, що у політичних ток-шоу на ТБ відстоюються інтереси політиків чи олігархів.

Нагадаємо, за результатами соціологічного дослідження центру SOCIS, яке проведене на замовлення телеканалу «1+1» у квітні, найвищий рівень довіри українців має церква - 68%. На другому місці за рівнем довіри армія: воякам довіряють 63% опитаних. Половина українців схильні довіряти повністю або частково поліції. Рівень довіри до ЗМІ становить майже 35%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду