Нацрада оштрафувала харківську «Фору» через відсутність мовлення

Нацрада оштрафувала харківську «Фору» через відсутність мовлення

9 Червня 2016
1191
9 Червня 2016
17:15

Нацрада оштрафувала харківську «Фору» через відсутність мовлення

1191
9 червня на засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про стягнення штрафу в розмірі 15 тисяч 400 гривень із телеканалу «Фора», оскільки ліцензіат не здійснює ефірне мовлення за програмною концепцією 24 год/добу
Нацрада оштрафувала харківську «Фору» через відсутність мовлення
Нацрада оштрафувала харківську «Фору» через відсутність мовлення

Результати моніторингу від 25 березня та 10 травня цього року зафіксували відсутність ефірного мовлення харківської телерадіокомпанії «Фора».

Нацрада визнала порушення частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов’язаний виконувати умови ліцензії) та пункту а) частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов’язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії) Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки ліцензіат не здійснює ефірне мовлення, та невиконання пункту 3 рішення Національної ради від 18 лютого 2016 року, яким мовника було зобов’язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

На засіданні 9 червня регулятор ухвалив рішення про стягнення сштрафу з телерадіокомпанії в розмірі 15 тисяч 400 гривень, що складає 5% від ліцензійного збору. У «Фори» є місяць на сплату коштів до держбюджету України та два тижні на приведення своєї діяльності у відповідність до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, на засіданні 14 квітня Нацрада вкотре призначила позапланову перевірку харківської телерадіокомпанії. Та здійснити її не вдалося через відсутність ліцензіата в ефірі та за фізичною адресою.

«Компанія не мовить взагалі, а ми вимушені йти за старим законом, посилати людей, шукати, запроваджувати штрафи, які вони не сплатять, бо їх неможливо знайти. Потрібен швидкий закон: не мовиш - позбавляєшся ліцензії через суд. Це прогалини нашого законодавства, що просто заважають працювати та заводять нас у бюрократію, яка нікому не потрібна», - зазначив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду