Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на керівництво каналу «Еспресо»

Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на керівництво каналу «Еспресо»

9 Червня 2016
4452
9 Червня 2016
14:41

Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на керівництво каналу «Еспресо»

4452
Екс-головний редактор ТОВ «НІС» (телеканал «Інтер») та екс-генеральний продюсер каналу NewsOne Лаврентій Малазонія подав до Солом’янської поліції Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Києві заяву про вчинення кримінального правопорушення з боку керівництва ТОВ «Новини - ТВ» (телеканалу «Еспресо») щодо невиконання рішення Солом’янського районного суду Києва.
Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на керівництво каналу «Еспресо»
Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на керівництво каналу «Еспресо»

Про це Лаврентій Малазонія повідомив особисто «Детектору медіа».

«Я 31 травня 2016 року подав до Солом’янської поліції  ГУ Національної поліції в м. Києві заяву про вчинення кримінального правопорушення з боку керівництва ТОВ "Новини - ТВ" (телеканалу "Еспресо") щодо умисного невиконання рішення Солом’янського районного суду м. Києва від 25 листопада 2014 року у справі №760/11535/14-ц», – сказав він.

Він також стверджує, що у резолютивній частині рішення Солом’янського районного Києва зазначено: «Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Малазонії Лаврентія Теймуразовича інформацію, яка була поширена 24 квітня 2014 на сайті порталу телеканалу "ЕспресоТV" в статті під заголовком "Люди з команди «Інтера» отримували гроші від Януковича за розміщення матеріалів проти Тимошенко (ДОКУМЕНТИ)": про те, що отримувались величезні гонорари за матеріали проти опозиції, з посиланням на розписку, датовану 29 жовтня 2010 року, в тексті якої зазначено: "Я, Лаврентий Малазония, получил 14400 долларов США (четырнадцать четыреста) за подготовку сюжетов на канале NewsOne".

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Новини-ТВ» спростувати поширену недостовірну інформацію протягом 10 днів після набрання рішенням суду законної сили шляхом опублікування на сайті порталу телеканалу "Еспресо.ТV" інформації наступного змісту: "24 квітня 2014 на сайті порталу телеканалу «Еспресо.ТV» в статті під заголовком «Люди з команди "Інтера" отримували гроші від Януковича за розміщення матеріалів проти Тимошенко (ДОКУМЕНТИ)" опублікована недостовірна інформація про те, що Лаврентій Малазонія отримував гонорари за матеріали проти опозиції за розпискою, датованою 29 жовтня 2010 року, текст якої був оприлюднений в цій статті.».

Лаврентій Малазонія стверджує, що рішення суду умисно не виконується.

«Як стало відомо (повідомлено в усній формі представником поліції), то станом на 07.06.2016 року не внесені відомості, які викладені у моїй заяві від 31 травня 2016 року, до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що є пряме порушення ст. 214 КПК України. Бездіяльність посадових осіб буде також мною оскаржена до Солом’янського районного суду м. Києва у порядку ст. 303 КПК України», – зазначив він.

«Антон Геращенко якось на Facebook поскаржився на те, як просто в нашій державі через соцмережі розповсюджувати неправдиву інформацію. Він може адресувати це запитання до свого колеги Княжицького. І запитати, чому Микола Княжицький боїться подчеркознавчої експертизи фейкової розписки? Чи просив Княжицький однопартійців тихо закрити справу по фейковий розписці? Чому адвокат Княжицького, відповідаючи в суді, стверджувала прямо протилежне гнівно-праведним пасажам нардепа Геращенка? Питань багато і відповіді, рано чи пізно, будуть ... Спливе, й які суми, для яких цілей і в який період передавав втікач заступник секретаря РНБО Сівкович нардепу Княжицькому, чи були ці грошові транші з накраденого Андрієм Клюєвим? А пан міністр МВС дасть оцінку діяльності сайту “Миротворець”, який поставив під небезпеку життя десятків журналістів, як це наполегливо радить посол США Пайєтт?», – зазначив пан Малазонія.

У березні 2016 року народний депутат Микола Княжицький у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що він нічого не знає про заяву, яку Лаврентій Малазонія подав до поліції.

«Детектор медіа» звернувся до керівництва «Еспресо» по коментар.

«Оскільки незаконними оборудками Партії регіонів займається ГПУ та НАБУ, через таємницю слідства ми коментарів не даємо», – сказав шеф-редактор «Еспресо» Василь Рябчук.

Нагадаємо, у березні Лаврентій Малазонія подав заяву до Солом’янського райвідділку Нацполіції про порушення кримінального провадження стосовно народного депутата Миколи Княжицького, щоб той довів, хто писав розписку про те, що нібито пан Малазонія взяв гроші за розміщення замовного матеріалу на каналі NewsOne.

30 травня 2014 року Лаврентій Малазонія звернувся в Солом’янський районний суд Києва з позовом до Миколи Княжицького, ТОВ «Новини-ТВ» про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Пан Малазонія пояснив, що позовні вимоги обґрунтовувалися тим, що 24 квітня 2014 року у Facebook народний депутат Микола Княжицький поширив інформацію про те, що «в офісі Партії регіонів активісти знайшли розписки деяких журналістів, а також менеджерів каналу “Інтер” за отримані хабарі, якими оплачувалися негативні сюжети про Тимошенко, інших політиків. Ці розписки і звіти сьогодні планувалося оприлюднити на Еспресо Телеканал».

«Об 11 годині 44 хвилини на цій же сторінці в соціальній мережі Facebook  Княжицьким М.Л. з коментарем “А ось і анонс” першим викладено текст розписки, датованої 29 жовтня 2010 року, в якій відображено, що Лаврентій Малазонія отримав 14 400 доларів США за підготовку сюжетів на каналі NewsOne. Після вказаної розписки містився текст “Люди з команди “Інтера” отримували гроші від Януковича з ...espresso.tv”.

24 квітня 2014 року об 11 годині 26 хвилин на сайті порталу телеканалу «Еспресо ТV» опубліковано статтю під заголовком “Люди з команди “Інтера” отримали гроші від Януковича за розміщення матеріалів проти Тимошенко (ДОКУМЕНТИ)”. У тексті публікації зазначено про те, що “в розпорядженні “Еспресо ТV” опинилися документи, які зберігалися в Межигір'ї і підтверджують, що люди з команди Льовочкіна на “Інтері” отримували величезні гонорари за матеріали проти опозиції”. У цій статті також міститься зображення тексту розписки, аналогічного тому тексту розписки, який був викладений Княжицьким М.Л. на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook», – заявляє Лаврентій Малазонія.

Рішенням Солом’янського районного суду Києва від 25 листопада 2014 року у справі №760/11535/14-ц цивільний позов задоволено частково; визнано недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Лаврентія Малазонії інформацію, яка була поширена 24 квітня 2014 року на сайті порталу телеканалу «Еспресо.ТV»; зобов’язано ТОВ «Новини-ТВ» спростувати поширену недостовірну інформацію.

Ухвалою Апеляційного суду Києва від 16 грудня 2015 року у справі №760/11535/14-ц рішення Солом’янського районного суду м. Києва від 25 листопада 2014 року залишено без змін. 

У процесі судового розгляду ухвалою Апеляційного суду Києва від 24 лютого 2015 року у справі №760/11535/14-ц було призначено почеркознавчу експертизу. Проведення зазначеної експертизи доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (Київ, вул. Смоленська, 6).

Лаврентій Малазонія надав «Детектору медіа» копію висновку експертів за результатами проведення судово-почеркознавчої експертизи від 30.10.2015 року №4960/4961/15-32, якою встановлено:

«1. Підпис від імені Малазонії Л.Т. в розписці від його імені про отримання грошей від 29 жовтня 2010 року виконано рукописним способом без попередньої технічної підготовки та технічних засобів.

2.Рукописний текст розписки від імені Малазонії Л.Т. в розписці від його імені про отримання грошей від 29 жовтня 2010 року виконаний не Малазонією Лаврентієм Теймуразовичем (зокрема, з навмисним зміною ознак власного почерку), а іншою особою.

3.Підпис від імені Малазонії Л.Т. в розписці від його імені про отримання грошей від 29 жовтня 2010 року виконаний не Малазонією Лаврентієм Теймуразовичем, а іншою особою». 

Пан Малазонія звернув увагу, що в апеляційній інстанцій Микола Княжицький і ТОВ «Новини-ТВ» («Еспресо ТВ») не заперечували щодо обставин, які встановлені у висновку експертів, та не подавали клопотання про проведення додаткової або повторної почеркознавчої експертизи. 

«Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва від 25 листопада 2014 року у справі №760/11535/14-ц залишеного без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 16 грудня 2015 року встановлено, що розписка, яка була опублікована телеканалом "Еспресо ТВ" (ТОВ "Новини-ТВ") та розміщена в соціальній мережі Facebook народним депутатом Княжицьким М.Л., мною не складалась та не підписувалась, грошові кошти, вказані у ній як розрахунок за підготовку будь-яких матеріалів (сюжетів) на користь засобів масової інформації (у тому числі, каналу NewsOne), мною не отримувались», – додав Лаврентій Малазонія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду