Журналіст з Дніпра заявляє, що йому перешкоджали працівники КП «Муніципальна гвардія»

Журналіст з Дніпра заявляє, що йому перешкоджали працівники КП «Муніципальна гвардія»

9 Червня 2016
1252
9 Червня 2016
10:27

Журналіст з Дніпра заявляє, що йому перешкоджали працівники КП «Муніципальна гвардія»

1252
Журналіст студії «Акцент», ведучий ТРК «Регіон» Олександр Славний заявив, що 8 червня під час сесії Дніпровської (колишній Дніпропетровськ) міської ради виштовхали з приміщення міськради працівники КП «Муніципальна гвардія».
Журналіст з Дніпра заявляє, що йому перешкоджали працівники КП «Муніципальна гвардія»
Журналіст з Дніпра заявляє, що йому перешкоджали працівники КП «Муніципальна гвардія»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ), до якого звернуся журналіст.

«Хотів з оператором вийти на вулицю в перерві. Чоловік у формі “Муніципальної гвардії “відрізав” мене від оператора, четверо схопили під руки і виштовхали за турнікет на першому поверсі», – розповів журналіст.

Він повідомив, що ці дії супроводжувалися фразою «для вас сессия вже закінчена», а також фігурувало прізвище заступниці міського голови Світлани Єпіфанцевої.

Як розповів Олександр Славний, до того під час сесії він спустився до сесійної зали, перед ним сиділа Світлана Єпіфанцева і зробила йому зауваження, що він розташувався на місці, призначеному для заступників мера.

Як повідомили у прес-службі міської ради, Олександр Славний всю сесію працював у залі, хоча його просили перейти на балкони, спеціально відведені для роботи журналістів. Таке прохання мотивоване «попередженням порушень порядку в ході сесії».

Після перерви Олександр Славний повернувся до сесійної зали та продовжив роботу. Перешкод йому ніхто не чинив, повідомив журналіст. У другій частині сесії до міського голови звернувся депутат міськради Ярослав Гівель («Опозиційний блок») з проханням створити комісію і розібратися в ситуації.

Як повідомили в прес-службі патрульної поліції Дніпра, журналіст зазначив, що його вивели за пропускний пункт співробітники «Муніципальної гвардії», посилаючись на порушення ним громадського порядку та регламенту сесійного засідання.

«Одразу після звернення журналіста його попросили упізнати людей, які, за його словами, скоїли правопорушення. Обійшовши кілька поверхів, можливих порушників не виявили. Свідків за фактом події не виявлено», - повідомили патрульні.

Олександр Славний подав заяву до Бабушкінського відділу поліції Дніпра, у повідомленні вказав, що інцидент відбувався на очах у співробітників «Муніципальної гвардії». Також заяву подала Світлана Єпіфанцева, яка заявила про порушення громадського порядку та образи на її адресу з боку пана Славного. До її заяви додали пояснення двоє свідків, повідомили патрульні.

Нагадаємо, 17 травня у Господарському суді Дніпропетровської області суддя Валентина Петрова заборонила кореспонденту газети «Лица» Антону Филипову проводити фото- та відеозйомку на фотокамеру під час судового засідання.

На фото – зала Дніпровської міськради

Фото: «Радіо Свобода»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1252
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду