Луганщина збудує телевізійну вежу на кошти з обласного бюджету – Юрій Клименко

Луганщина збудує телевізійну вежу на кошти з обласного бюджету – Юрій Клименко

8 Червня 2016
2136
8 Червня 2016
13:19

Луганщина збудує телевізійну вежу на кошти з обласного бюджету – Юрій Клименко

2136
Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА) Юрій Клименко заявив, що область планує самостійно побудувати телевежу для забезпечення українського мовлення в регіоні, бо від центральних органів влади не може отримати допомогу через усілякі бюрократичні перепони. За його словами інформаційна безпека не менш важлива, ніж соціальна.
Луганщина збудує телевізійну вежу на кошти з обласного бюджету – Юрій Клименко
Луганщина збудує телевізійну вежу на кошти з обласного бюджету – Юрій Клименко

Про це він заявив у коментарі «Детектору медіа».

«Ми встановимо телевежу 136 метрів, яку нам дали через міністерство інформполітики іноземні партнери. Фінансові документи вже всі оформили. Ми виділяємо гроші з обласного бюджету, бо півроку добивалися, щоб нам дали з центральних органів влади, але у відповідь - усілякі бюрократичні перепони. Ми махнули рукою і вирішили, що краще виділити з обласного бюджету, щоб побудувати нарешті цю вежу. Сигнал покриє майже всю область і Луганськ. На думку фахівців, сигнал дійде до Краснодона», – сказав Юрій Клименко.

На його думку, проведення виїзного засідання Комітету свободи слова та інформаційної політики на Луганщині було вкрай необхідно, оскільки народні депутати змогли на власні очі пересвідчитися, які канали дивляться і слухають жителі області - особливо на лінії розмежування, наприклад в Станиці Луганській.

«Ми неодноразово піднімали питання до вищих органів влади щодо ситуації саме в інформаційній сфері. На наше переконання, треба війну вигравати в головах людей, які знаходяться і на окупованій, і нашій території, на лінії розмежування. Наприклад, у Северодонецьку приблизно 70% проукраїнських і 30% проросійських жителів. А в населених пунктах на передовій все навпаки: 80 % - проросійських, і 20% – проукраїнських. Величезна російська пропаганда, і канали, які надають взагалі неправдиву інформацію. З цим нарешті щось треба робити», – сказав заступник голови Луганської ОВЦА.

За його словами, ситуація на території Луганської області дуже складна. 6800 об’єктів зруйновані, деякі - вщент. Обласна влада визначила пріоритети в своїй діяльності – відбудова, в першу чергу, об’єктів життєдіяльності (електро-, газо-, водопостачання). Сьогодні Луганська область не має з’єднання з єдиною електросистемою України, отримуючи електроенергію з Луганської ТЕЦ, що місті Щасті, яке знаходиться на передовій.

«Там 6 генераторів згоріли повністю, велика кількість кілометрів проводів потребує ремонту. Ми це поступово робимо. На щастя, всі населені пункти мають світло, але для 12 тисяч абонентів (тобто окупована територія, це в Станично-Луганському районі) кнопка включення електроенергії у російської сторони. У нас є великі підприємства, для яких потрібне подвійне або й потрійне підключення. Це бюджетоутворюючі підприємства. Ми паралельно ремонтуємо ті лінії, які знаходяться на передовій, це дуже довго і небезпечно, бо, щоб почати цю роботу, потрібно домовлятися через центр з тією стороною. Фактично наші ремонтники працюють під прицілом. Багато мінних полів. Потрібна спеціальна техніка, щоб їх розмінувати. На другому місці серед пріоритетних – об’єкти соціальної сфери, ми відновили всі школи і лікарні, крім тих, які в небезпечній зоні. Але інформаційна безпека не менш важлива, за все, що я озвучив», – зазначив Юрій Клименко.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики провів виїзне засідання на Донбасі. Делегація відвідала міста Сєверодонецьк, Лисичанськ, Слав’янськ, Краматорськ, Світлогорськ, а також населені пункти так званої «сірої зони» Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Золоте, проінспектувала ситуацію з зведенням нової вежі на горі Карачун. Народні депутати змогли поспілкуватися з мешканцями і пересвідчитися, сигнал яких телерадіоканалів доходить до «сірої зони». Приміром, жителі Станиці Луганської на своїх екранах бачать як українські, так і російські телеканали, так само можна почути і українські, і російські радіостанції.

На фото - Юрій Клименко (ліворуч), члени Комітету Юрій Павленко і Вікторія Сюмар

Фото Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2136
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду