У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв

У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв

7 Червня 2016
1250
7 Червня 2016
14:30

У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв

1250
Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що на окупованому Росією півострові зазнають утисків кримськотатарські та україномовні ЗМІ.
У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв
У Криму окупанти знищують вільну журналістику – Джемілєв

Про це він заявив у привітанні до Дня журналіста на своїй сторінці в Facebook.

«У Криму наразі вже майже остаточно знищена вільна професійна журналістика. Особливих утисків зазнають кримськотатарські та україномовні ЗМІ. У зв’язку з цим закликаємо до солідарності та підтримки тих, хто працює під шаленими тиском окупаційних структур», - заявив Мустафа Джемілєв.

Він нагадав слова письменника Роберта Шеклі, який говорив: «Шкода, що інформаційну війну завжди програє той, хто говорить правду. Він обмежений правдою, а брехун може верзти все, що завгодно».

«З тим, що "обмеження правдою" значно ускладнює боротьбу, не можна не погодитись. Але сила правди, все ж, набагато міцніша і її перемога стає невідворотною і безперечною», - написав лідер кримськотатарського народу. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 2016 року ситуація зі свободою слова в окупованому Росією Криму погіршилася. За весь 2015 рік сталося 44 випадки, за п’ять місяців цього року – 22. Такі дані надала виконавча директорка IMI Оксана Романюк 6 червня на прес-конференції в «Укрінформі». За її словами, основними структурами, які тиснуть на свободу слова в Криму є російська ФСБ, Роскомнагляд, підконтрольні окупаційній владі прокуратура Криму та суди.

Фото: з Facebook Мустафи Джемілєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1250
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду