Дуня Міятович відвідає Україну  через ситуацію з правами журналістів в Криму

Дуня Міятович відвідає Україну через ситуацію з правами журналістів в Криму

7 Червня 2016
1652
7 Червня 2016
09:45

Дуня Міятович відвідає Україну через ситуацію з правами журналістів в Криму

1652
Питання свободи слова, ситуації з безпекою журналістів у Криму та діалогу російських і українських професійних медіаспілок будуть обговорюватися в ході візиту представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович до України.
Дуня Міятович відвідає Україну  через ситуацію з правами журналістів в Криму
Дуня Міятович відвідає Україну  через ситуацію з правами журналістів в Криму

Про це вона повідомила в листі першому секретареві Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергієві Томіленку, інформує прес-служба Спілки.

«Як ми вже обговорювали у Відні, я планую відвідати Україну найближчим часом. Я сподіваюся, що матиму можливість зустрітися з вами і вашими колегами у Спілці і обговорити як питання ситуації в країні зі свободою слова, так і наш діалог. Зустріч також буде сприяти обміну думками про спільні зусилля у вирішенні питань прав журналістів в Криму і на сході України», – ідеться в листі Дуні Міятович.

Нагадаємо,  31 травня Офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович повідомив, що працюватиме над створенням спеціальної місії з прав журналістів до окупованого Криму. Таке рішення було ухвалене під час зустрічі в офісі ОБСЄ у Відні за участі керівників Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Спілки журналістів Росії (СЖР).

«На жаль, за тривання кризи в і навколо України, ситуація з безпекою журналістів і свободою слова на півострові залишається тривожною», – зазначає в листі пані Міятович.

Представник ОБСЄ також висловила вдячність НСЖУ за активну позицію у діалозі українсько-російських журналістських спілок, зазначаючи, що метою діалогу є зміцнення співпраці між професійними спілками та солідарності, коли мова йде про питання безпеки журналістів, доступу до інформації та дотримання професійних стандартів.

«Як ви знаєте, дискусії на таких зустрічах були складні, а іноді палкі, але учасники завжди підтримували діалог на високому професійному рівні, без політизації процесу та досягнули результатів, які були визнані всіма сторонами і численними державами-учасницями ОБСЄ, в тому числі Україною», – наголошує Дуня Міятович.

Представниця ОБСЄ звертає увагу, що Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, «Репортери без кордонів» підтримують такий діалог.

Дуня Міятович із Сергієм Томіленком. Фото: НСЖУ

Нагадаємо, 31 травня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, виконавчий директор Міжнародного інституту преси Барбара Тріонфі, заступник генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Джеремі Діар та президент організації «Репортери без кордонів» Рубіна Мьорінг виступили із спільною заявою, у якій відзначили зусилля учасників російсько-українського діалогу - спілок журналістів з Росії і України - протягом останніх двох років, а також їх внесок у вирішення проблеми безпеки журналістів в зоні конфлікту в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду