«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік

«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік

4 Червня 2016
1562
4 Червня 2016
13:38

«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік

1562
«Радіо Свобода» повідомляє, що відкриває доступ до своїх архівів, у яких містяться записи 1953 – 1995 років. Архів спеціалізується на систематизації заборонених документів.
«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік
«Радіо Свобода» відкриває свої архіви з 1953-го по 1995-й рік

Кожен охочий у будь-який час доби відтепер зможе без перешкод скористатись архівом «Радіо Свобода», йдеться на сайті радіостанції.

«Сьогодні, коли громадяни Росії знову покладаються на RFE/RL і Радіо Свобода як на джерело достовірної інформації, ці архівні програми набувають нового значення», – заявив головний редактор корпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч.

Будівля архіву OSA (Open Society Archives) розташована в центрі Будапешта (Угорщина) на вулиці Яноша Арані у будинку колишньої швейної фабрики. Архів перебуває у веденні Центральноєвропейського університету. Історія архіву OSA розпочалася за часів «холодної війни» з підшивок публікацій самвидаву й усілякої забороненої в ті роки літератури. Директор Іштван Рев розповідає, що й до цього дня архів спеціалізується на систематизації заборонених документів.

«Найбагатша частина нашої колекції – це та інформація, що використовувалася журналістами під час роботи на радіо, зокрема, на Радіо Свобода. Крім письмових матеріалів, у нас величезна колекція пропагандистських фільмів, можливо, найбільша в світі», – розповів Іштван Рев.

Нині архів OSA готується до публікації так званих «Мюнхенських файлів Радіо Свобода».

Нагадаємо, 25 травня пряму трансляцію «Радіо Свобода» зустрічі Надії Савченко в аеропорту «Бориспіль» і в Адміністрації Президента в пікові моменти одночасно дивилися майже 65 тис. глядачів.

Фото:  RFE/RL 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду