ОБСЄ створить спеціальну місію щодо прав журналістів у Криму

ОБСЄ створить спеціальну місію щодо прав журналістів у Криму

31 Травня 2016
1994
31 Травня 2016
12:18

ОБСЄ створить спеціальну місію щодо прав журналістів у Криму

1994
Офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович працюватиме над створенням спеціальної місії з прав журналістів до окупованого Криму. Таке рішення було ухвалене під час зустрічі в офісі ОБСЄ у Відні за участі керівників Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Спілки журналістів Росії (СЖР)
ОБСЄ створить спеціальну місію щодо прав журналістів у Криму
ОБСЄ створить спеціальну місію щодо прав журналістів у Криму

Про це повідомив у своєму листі голова НМПУ Юрій Луканов, який брав участь у дискусії з цього питання.

«Не без боротьби, але аргументи спрацювали. Отож, рішення про роботу над створенням місії під егідою ОБСЄ  щодо прав журналістів у Криму ухвалено…Сам факт такого рішення - ще не є перемога. Це лише початок процесу. Місія – це інструмент, яким можна вдало скористатись, а можна не використати такий шанс. Ми маємо разом із кримськими журналістами докласти зусиль, щоб це стало успішним», - заявив Юрій Луканов.

Також, за його словами, до створення місії необхідно залучити кримських журналістів, які переїхали до Києва.

Виконуючий обов’язки голови Спілки журналістів Сергій Томіленко вважає створення місії першим кроком для захисту журналістів у Криму: «Якщо ми будемо наполегливі і професійні, то ми досягнемо свого».

Як повідомив Юрій Луканов виданню «Крим.Реалії», до участі в місії планують запросити Міжнародну федерацію журналістів та інші міжнародні медійні організації.

Дуня Міятович наголосила, що місія муситиме долати численні проблеми, зокрема, логістичні – вирішити, яким чином добратися до місця, дістати дозвіл від влади обох країн тощо. Вона підкреслила, що не хоче створити місію заради місії, а таку інституцію, яка б була здатна зібрати належну інформацію.

Учасники зустрічі домовились проводити постійні консультації в процесі створення місії.

Заступник Генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів Джеремі Діар сказав, що федерація «дуже зацікавлена у створенні такої місії, щоб вирішувати проблеми, пов'язані з правами журналістів у Криму».

Голова НМПУ Юрій Луканов повідомив, що з подібною ініціативою він виступив від імені двох українських журналістських організацій, НМПУ та НСЖУ, на з'їзді Європейської федерації журналістів у Сараєві (Боснія і Герцоговина).

Нагадаємо, представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович у відповідь на заклик Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) і Національної спілки журналістів України (НСЖУ) створити спеціальну місію з вивчення ситуації з правами журналістів в окупованому Росією Криму заявила, що вже працює над цим, і у липні відвідає Україну.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1994
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду