ЗМІ повідомляють, що літак із Надією Савченко летить до Києва - обмін відбувся (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

ЗМІ повідомляють, що літак із Надією Савченко летить до Києва - обмін відбувся (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

25 Травня 2016
2291
25 Травня 2016
13:25

ЗМІ повідомляють, що літак із Надією Савченко летить до Києва - обмін відбувся (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

2291
Українські і російські ЗМІ пишуть, що українська льотчиця Надія Савченко, яку у РФ засуджено до 22 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1», може повернутися в Україну вже сьогодні, 25 червня.
ЗМІ повідомляють, що літак із Надією Савченко летить до Києва - обмін відбувся (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
ЗМІ повідомляють, що літак із Надією Савченко летить до Києва - обмін відбувся (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на власні джерела. Цю інформацію також повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За інформацією джерел, літак з Надією Савченко летітиме з РФ одночасно з іншим літаком, який з України доставить засідженних в Україні за участь в агресії проти держави російських громадян, співробітників ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Водночас російське інформагентство «Интерфакс» повідомляє, що літак Президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону (Росія), де перебуває Надія Савченко, а літак із співробітниками ГРУ вже вилетів з Києва. «Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофеєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва в Ростов-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко», - сказав співрозмовник агентства.

За його даними, в аеропорту Ростова-на-Дону буде проведений обмін.

Як розповів інший співрозмовник «Интерфакса», передача Надії Савченко українській стороні буде здійснена на підставі угоди між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

Як повідомляє російське видання «Коммерсант», остаточна домовленість про обмін української льотчиці Надії Савченко на росіян Єрофєєва і Александрова була досягнута в ході вчорашніх нічних телефонних переговорів в «нормандському форматі». У бесіді брали участь лідери Німеччини, Франції, Росії та України.

Як повідомляє «Українська правда», адвокат російських ГРУшників Оксана Соколовська припускає, що Петро Порошенко помилує ГРУшників в середу, 25 травня. «За наявною у мене неофіційною інформацією, у середу буде помилування й обмін», - сказала пані Соколовська.

Адвокат Надії Савченко Ілля Новиков повідомив, що в даний час перебуває в Ростові-на-Дону і обіцяє повідомити важливу новину протягом двох годин, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що направляється в аеропорт Ростова-на-Дону. «Я зараз не можу нічого коментувати офіційно. Як тільки я зможу донести до журналістів інформацію, я це зроблю. Але, в даний момент я під'їжджаю до аеропорту», - сказав Ілля Новиков.

Літак Президента України з Надією Савченко на борту вилетів з Ростова-на-Дону до Києва. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє агентство Reuters в Twitter. Літак з українською депутатом Надією Савченко має приземлитися в аеропорту Бориспіль орієнтовно о 14.43. Про це «Українській правді» повідомило джерело. Також цю інформацію підтверджує депутат фракції «Батьківщина» Ігор Луценко.

Як видно на сайті flightradar24.com, російський літак, на борту якого імовірно перебувають ГРУшники, вилетів з Гостомеля, повідомляє «Українська правда».

Літак з військовослужбовцями ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим приземлився в одному з аеропортів Москви, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело.

Сестра і матір українки Надії Савченко, яку сьогодні, 25 травня, переправляють в Україну, прямують в аеропорт Бориспіль.

Про це повідомляють «Українська правда» та «Укрінформ».

«Зустрінемося в Борисполі», - сказала Віра Савченко.

На уточнююче запитання, чи мама разом із нею, Віра відповіла так: «Приїжджайте, і ви всіх тут побачите».

Нагадаємо, 18 квітня  Колегія суддів Голосіївського районного суду Києвавизнала винними російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна.

Після  вироку стало відомо, що захист Надії Савченко обговорить свої дії щодо можливого обміну її на росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва із адвокатом ГРУшників. За словами її адвоката Іллі Новикова, обмін стане можливим після вступу вироку у законну силу в Україні (23 травня). Водночас стало відомо, що захисники Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва  планують оскаржити вирок, що означатиме відтермінування обміну.

Раніше інший адвокат українки Марк Фейгін повідомляв, що рішення щодо обміну Надії Савченко  не варто очікувати протягом кількох днів після оголошення вироку росіянам.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

Фото: АПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2291
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду