Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців

Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців

18 Травня 2016
1258
18 Травня 2016
17:58

Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців

1258
Народний депутат («Народний фронт»), радник очільника МВС Антон Геращенко пропонує розширити перелік заборонених для в’їзду в Україну осіб, що загрожують її інформаційній безпеці
Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців
Антон Геращенко пропонує розширити «чорний список» митців

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Пан Геращенко зазначив, що після перемоги української співачки Джамали на «Євробаченні-2016» йому телефонують російські журналісти із запитанням, чи всі російські митці зможуть приїхати до Києва на фінал пісенного конкурсу наступного року, що, за правилами, має відбутися в травні 2017-го в Україні. Російські ЗМІ також цікавляться в радника очільника МВС, що робити тим особам, які знаходиться в «чорному списку» Міністерства культури.

«Україна – це суверенна, незалежна держава, що стала жертвою путінської агресії. Ми маємо право на своїй землі вирішувати, кого з російських митців пускати на нашу територію, а кого ні. Те саме стосується представників російських пропагандистських ЗМІ, – написав Антон Геращенко. – Тому, якщо раптом пропагандистська машина Кремля вирішить спорядити до Києва на «Євробачення» Чичеріну або Кобзона, ми їх не впустимо до України. Бо вони знаходяться в stop list для осіб, що загрожують інформаційній безпеці країни. Таких діячів там сьогодні 83, але, думаю, перелік потрібно збільшити, оскільки з моменту його затвердження пройшло вже багато часу».

Народний депутат також додав у своєму повідомленні, що російського співака Сергія Лазарева, котрий брав участь у цьогорічному «Євробаченні» й посів третє місце, Україна зустріне радо, бо він не визнає окупацію Криму. Теплий прийом, за його словами, чекає й на Андрія Макаревича, Сергія Шнура та інших артистів російської естради, які «зберегли свою часть і сумління, незважаючи ні на що». 

Нагадаємо, новопризначений міністр культури України Євген Нищук має намір створити агенцію, яка б регулювала питання виступів в Україні митців із проросійською позицією.

1 березня на кіностудії Film.ua відбувся круглий стіл на тему «Підхід до формування чорних списків акторів і персон нон грата», який зібрав керівників найбільших медіагруп, продакшенів, режисерів та державних регуляторів. Під час круглого столу мова йшла, зокрема, про те, що держава має розробити чіткі правила додавання імен в «чорні списки», які, з одного боку, працюватимуть на інформаційну безпеку країни, а з іншого – залишаться в рамках здорового глузду.

4 червня 2015 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України». Серед іншого, він забороняє трансляцію аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на веб-сайті Міністерства культури України (цей перелік складається на підставі звернень Ради національної безпеки й оборони, Служби безпеки України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення). При цьому учасником аудіовізуального твору вважається фізична особа, яка брала участь у його створенні під власним ім'ям (псевдонімом) або як виконавець будь-якої ролі, виконавець музичного твору, що використовується в аудіовізуальному творі, автор сценарію та/або текстів чи діалогів, режисер-постановник, продюсер.

Фото - з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду