Смерть журналіста «Громадського ТБ. Полтава» розслідують за статтею доведення до самогубства

Смерть журналіста «Громадського ТБ. Полтава» розслідують за статтею доведення до самогубства

11 Травня 2016
2152
11 Травня 2016
17:26

Смерть журналіста «Громадського ТБ. Полтава» розслідують за статтею доведення до самогубства

2152
Полтавська поліція порушила кримінальне провадження за ст.120 Кримінального кодексу України (Доведення до самогубства) за фактом смерті журналіста «Громадського ТБ. Полтава» Анатолія Мележика.
Смерть журналіста «Громадського ТБ. Полтава» розслідують за статтею доведення до самогубства
Смерть журналіста «Громадського ТБ. Полтава» розслідують за статтею доведення до самогубства

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрія Сулаєва.

11 травня журналіста «Громадського ТБ.Полтава» Анатолія Мележика знайдено повішеним у квартирі, яку він винаймав на вул. Леніна у Полтаві. На місце події прибула оперативна группа поліції, правоохоронці вибили двері і зайшли у квартирі тіло журналіста.

Анатолій Мележик попередив усіх, що надумав скоротити собі віку. 11 травня з'явився його пост у Facebook, запрограмований наперед.  Як походить із запису, журналіст скоїв самогубство через особисті обставини, які зашкодили його репутації.

«В моїй смерті винен Богдан Звягольський. Ти, Богдан, забрав у мене все: кохану людину, роботу і репутацію. Нехай принесуть тобі щастя ті $ 800 США, які я тобі віддав 9 травня 2016 року», - написав журналіст.

З коментарів у соціальних мережах відомо, що раніше колега Анатолія Мележика Богдан Звягольський звинуватив його в крадіжці грошей. 9 травня Анатолій Мележик написав на своїй сторінці у Facebook (повідомлення доступне тільки для друзів): «Прошу пробачення у Богдана Звягольського, колектива "Громадського ТБ.Полтава" і всіх, кому я завдав неприємностей і стурбованості. Пробачте». Після цього 9 травня Богдан Звягольський написав у Facebook: «Оскільки Толік повернув гроші і публічно вибачився, я прийняв рішення завтра забрати заяву з поліції та поставити крапку в цій історії».

Народний депутат фракції «Народний фронт», радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що у разі, якщо слідство доведе причинно - наслідковий між посмертним посланням Анатолія і реальними діями його кривдника, то останньому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 20 жовтня 2015 року, приблизно о 05.15, загорівся припаркований поруч з домом автомобіль ВАЗ-2105 журналіста «Громадське ТБ. Полтава» Анатолія Мележика. Власник авто вважав, що пожежа пов’язана із його професійною діяльністю, адже на початку місяця машину теж зламували, а ще раніше на пошту приходив лист із погрозами. На задньому склі автомобіля була наклейка з логотипом «Громадського ТБ».

18 травня 2015 року перед судом у справі мера Харкова Геннадія Кернеса стався напад співробітників спецпідрозділу судової міліції МВС України «Грифон» на журналіста «ГромадськогоТБ. Полтава» Анатолія Мележика.

У квітні 2016 року стало відомо, що слідчий слідчого відділу прокуратури Полтавської області Олександр Гарячун закрив кримінальне провадження про напад на журналіста «ГромадськогоТБ.Полтава» Анатолія Мележика співробітників спецпідрозділу судової міліції МВС України «Грифон», не повідомивши про це постраждалого.

На фото - Анатолій Мележик

Фото: з Facebook загиблого та «ВПолтаві. Info»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду