Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність

Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність

4 Травня 2016
2660
4 Травня 2016
11:17

Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність

2660
Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.
Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність
Саакашвілі заявив, що напад на журналістів 7-го каналу в Одесі стався через безкарність

Про це він сказав в ефірі 7-го каналу.

Міхеїл Саакашвілі взяв участь у телемарафоні 7-го каналу, що був присвячений інциденту, який стався безпосередньо біля входу у редакції каналу, і заявив про свою підтримку постраждалим журналістам, а також – всім жертвам вуличної злочинності у місті.

«Цей факт, що посеред білого дня в центрі, незалежно від мотивації, можна просто так розстріляти людей, свідчить, що дуже глибоко вкоренилось почуття безкарності… Воно вкоренилося з тієї простої причини, що немає покарань… Можна бити, поранити, обкрасти і відмазатись. І з цим треба закінчувати, наші вулиці повинні бути захищені. По дорозі сюди я зателефонував Президенту України. Він зацікавився, тому що все, що відбувається в Одесі, його хвилює. І всіх повинно хвилювати. На Одесу дивиться зараз вся Україна…», – сказав Міхеїл Саакашвілі.

Він також сказав, що побачив у редакції поранених журналістів, які перебували у доброму настрої. За його словами, в Одесі впродовж свят діяв посилений режим безпеки, який підтримала громада. Глава Одеської ОДА переконаний, що одесити хочуть жити спокійно і відчувати себе захищеними. І щойно цей режим зняли, «якісь виродки знову всім зіпсували настрій», додав Міхеїл Саакашвілі.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста - кульові поранення голови і спини.

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Зараз тривають заходи щодо його затримання.

Постраждалі від побиття та пострілів із помпової рушниці журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін, Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.

Водночас поліція стверджує, що конфлікт мав побутовий характер.

Сьогодні, 4 травня, 7 канал проводить акцію на підтримку журналістів «Я люблю 7 канал».

«Кожний може висловити своє ставлення до інциденту в ефірі телеканалу. Телефонуйте нам в редакцію за телефоном 726-32-26, і ми запросимо вас в нашу студію, щоб ви могли висловити свою думку з приводу нападу на співробітників телеканалу. Нас з вами повинні почути на всіх рівнях влади! Підтримайте нас простим флешмобом - роздрукуйте на аркуші паперу слова "Я люблю 7 канал", сфотографуйте і розмістіть в соціальних мережах з тегом "7 канал". Підтримайте нас і своє місто! Тому що це наше місто і ваш 7 канал, який завжди готовий відгукнутися і прийти до вас на допомогу!», - повідомляє редакція.

Фото: скрін відео 7-го каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2660
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду