Держкіно до 29 квітня збирає кандидатури до нової прокатної комісії

Держкіно до 29 квітня збирає кандидатури до нової прокатної комісії

25 Квітня 2016
1865
25 Квітня 2016
17:30

Держкіно до 29 квітня збирає кандидатури до нової прокатної комісії

1865
22 квітня Державне агентство з питань кіно оголосило про оновлення складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно України (прокатна комісія).
Держкіно до 29 квітня збирає кандидатури до нової прокатної комісії
Держкіно до 29 квітня збирає кандидатури до нової прокатної комісії

Відповідне оголошення опубліковано на сайті Держкіно.

Повноваження попереднього складу прокатної комісії було припинено 21 квітня наказом Держкіно № 71.

До 29 квітня Держкіно приймає пропозиції щодо кандидатур членів оновленої прокатної комісії. «У зв’язку з необхідністю оновлення складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, Держкіно України просить кінознавців, кінокритиків, мистецтвознавців, психологів, а також представників заінтересованих громадських об’єднань у сфері телебачення та кінематографії, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади до 29 квітня 2016 року подати пропозиції щодо кандидатур членів Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно України із наданням короткої біографічної довідки», - йдеться в оголошенні.

Порядок призначення членів та роботи Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів встановлено законом «Про кінематографію», розпорядженням Кабінету Міністрів від 26.10.2011р. № 1052-р «Про платну адміністративну послугу, що надається Державним агентством з питань кіно», Положенням про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 17.08.1998 № 1315, Положенням про державну реєстрацію фільмів, затвердженого наказом Міністерства культури і мистецтв України 31.08.2004 № 571, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.10.2004р. за № 1306/9905, Положенням про Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму України, затвердженого наказом Міністерства культури і туризму України від 13.06.2005р. № 390, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.07.2005р за № 712/10992 та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, до складу Експертної комісії входять незалежні експерти - кінознавці, кінокритики, мистецтвознавці, психологи, а також представники зацікавлених громадських об'єднань у сфері телебачення та кінематографії, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (за згодою). Експертна комісія має право встановлювати індекс фільму, який визначає глядацьку аудиторію, надавати висновки, а у разі потреби - акти мистецтвознавчої експертизи.

Нагадаємо, 19 квітня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що вирішив припинити повноваження нинішнього складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів та сформувати новий її склад. До такого рішення пан Іллєнко дійшов після того, як 18 квітня Експертна комісія, членом якої є й голова Держкіно, більшістю голосів проголосувала проти відкликання прокатного посвідчення в серіалу «Не зарікайся» телеканалу «Україна», 66-та серія якого викликала обурення частини суспільства. Медійні експерти назвали рішення голови Держкіно змінити склад прокатної комісії антидемократичним.

Члени Експертної комісії Оксана Волошенюк і Георгій Черков у своїх колонках для «Детектора медіа» детально пояснили, чому вони голосувала проти заборони серіалу «Не зарікайся». «Детектор медіа» також опублікував дві різні точки зору на скандальний серіал – Юрія Луканова та Ольги Лень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1865
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду