Дуня Міятович закликала Україну акуратно ставитися до «проблемного контенту»

Дуня Міятович закликала Україну акуратно ставитися до «проблемного контенту»

25 Квітня 2016
1499
25 Квітня 2016
12:19

Дуня Міятович закликала Україну акуратно ставитися до «проблемного контенту»

1499
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявляє, що введена в Україні заборона російських фільмів «може обмежити вільний потік інформації».
Дуня Міятович закликала Україну акуратно ставитися до «проблемного контенту»
Дуня Міятович закликала Україну акуратно ставитися до «проблемного контенту»

Про це повідомляє «Ліга. net» з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

«Навіть ведучи військові дії, демократичні країни зобов'язані акуратно ставитися до потенційно проблематичного контенту - наприклад, використовувати відповідні юридичні механізми, щоб уникнути надмірних кроків і введення цензури», - сказала Дуня Міятович.

Вона також застерегла проти зупинки «значного прогресу України у свободі ЗМІ».

«Поточний значний прогрес України у свободі ЗМІ повинен бути збережений і посилений, а не підірваний», - зазначила представник ОБСЄ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон №3359 «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)», який поширює заборону трансляції російських фільмів з творів, вироблених після 1 січня 2014 року, на твори, вироблені та (або) вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року. Закон набув чинності 22 квітня.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що новий закон не дозволятиме телеканалам обходити заборону показу російський серіалів.

29 березня Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №3359 «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)». За рішення проголосували 237 народних депутатів.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла закон про заборону трансляції  фільмів РФ,  вироблених після 1 січня 2014 року. Недосконалість формулювання закону дозволяла телеканалам обходити заборону за допомогою сфальшованих документів про час виробництва серіалу чи фільму.

18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів «1+1» та «Україна» на підставі скарг на трансляцію в їх ефірі заборонених фільмів і серіалів. 

Фото: з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду