Засуджений за сепаратизм одеський журналіст виїхав до Москви

Засуджений за сепаратизм одеський журналіст виїхав до Москви

22 Квітня 2016
1042
22 Квітня 2016
14:42

Засуджений за сепаратизм одеський журналіст виїхав до Москви

1042
Одеський журналіст Артем Бузіла, який 30 березня вийшов на свободу із СІЗО після засудження за сепаратизм, залишив Україну і в зараз перебуває у Москві (Росія).
Засуджений за сепаратизм одеський журналіст виїхав до Москви
Засуджений за сепаратизм одеський журналіст виїхав до Москви

Про це повідомляє видання «Таймер» з посиланням на відповідну заяву в ефірі російської радіостанції «Вести FM» російського письменника Сергія Шаргунова.

«Таймер» зазначає, що інформацію про виїзд Артема Бузили до Москви також підтверджують  кілька інших джерел.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2015 року Служба безпеки України (СБУ) затримала в Одесі в рамках застережних заходів перед травневими святами 12 осіб, у яких зберігалася друкована продукція сепаратистського змісту. Інститут масової інформації (ІМІ) повідомив, що серед них був головред інтернет-видання «На самом деле», організатор так званої «Народної ради Бесарабії» Артем Бузіла. Разом з ним затримали редактора телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську-Романову.

Згодом Управління Служби безпеки України в Одеській області повідомило, що редактора інтернет-видання «На самом деле» Артема Бузілу та редакторку телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську підозрюють у кримінальному провадженні за ч.1 ст.14 (готування злочину) та ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

У жовтні 2015 го року Артем Бузіла визнав себе винним у інкримінованих йому злочинах і  отримав порівняно м'який вирок: три роки обмеження свободи - в умовах здійснення за ним нагляду і з обов'язковим залученням до праці в спеціальному виправному центрі.

Замість цього його залишили в СІЗО, день перебування в якому зараховується за чотири дні перебування в центрі. З урахуванням того, що до вироку Артем Бузіла провів у слідчому ізоляторі п'ять місяців, які також враховуються при обчисленні строку ув'язнення або обмеження волі, він швидко відбув присуджене йому покарання. 30 березня він вийшов на волю. Взагалі журналіст провів за гратами 11 місяців.

Крім Артема Бузіли і Олени Гліщинської-Романової у справі проходив редактор видання «Інфоцентр», активіст «Народної ради Бессарабії» Віталій Діденко. У вересні 2015 року Суворовський районний суд Одеси визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність України і засудив до трьох років позбавлення волі. Віталій Діденко пішов на угоду зі слідством і повністю визнав свою провину. Незважаючи на це, суд визнав його небезпечним для суспільства і відмовився призначати випробувальний термін.

Фото: «Таймер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1042
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду