Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію хочуть звільнити за критику влади

Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію хочуть звільнити за критику влади

22 Квітня 2016
2140
22 Квітня 2016
12:31

Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію хочуть звільнити за критику влади

2140
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував звернення Пленуму Національної спілки журналістів України (НСЖУ) до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням ініціювати звільнення генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураба Аласанії і заявив, що насправді це є помстою за критику влади.
Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію хочуть звільнити за критику влади
Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію хочуть звільнити за критику влади

Про це він написав у своєму Facebook.

Арсен Аваков пов’язав атаку на Зураба Аласанію з виходом в ефірі «UA:Першого» журналістських розслідувань  щодо статків високопосадовців.

«Зураба Аласанію хочуть звільнити в помсту за розміщені критичні програми! І компанію атаки на нього розгорнули через це. Безсумнівно, і не в перший раз. Не за глобальні «помилки реформування» - все більш приземлене - за всілякі "Схеми", "Версії" та інші розслідування, які він допускає в ефірі колишнього УТ-1. Варто говорити правду, без манірності замаскованих рядків якогось пленуму НСЖУ. Такий собі колективний розум всемогутніх сильних світу цього вирішив: до приватних каналів не дотягнемося, а вже цього "ляснемо", щоб неповадно  було», -  написав міністр.

Водночас він заявив, що розслідування проекту «Схеми» (проект «Радіо Свобода») є «деструктивними» і водночас «гострими і точними».

«Мені не подобаються ні "Схеми", ні "Теми", ні "БеБеми", вони часто ангажовані і упереджені, деструктивні і руйнівні - як, найчастіше, і приголомшливо гострі і точні. Але це суб'єктивна оцінка якості журналістики, і звільняти за це рішенням Кабміну - значить звільняти за критику влади і повертатися в осоружне минуле! Незважаючи на ту кількість отрути, яку вилито цими програмами і на мене особисто - так чинити не можна, аморально, і це шлях до диктатури номенклатурних вирішувачів!», - написав Арсен Аваков.

Він також заявив, що дискусію у журналістському середовищі не варто виносити на рівень влади.

«Навколо інформаційного простору сьогодні багато полеміки. Найчастіше об'єктивно не комплементарної для каналів і журналістів. Але коли пленумами і закликами "звертаються з проханням" до сильних світу цього - і в результаті по суті ЗА КРИТИКУ ВЛАДИ хочуть звільнити менеджера телеканалу - в сучасних умовах це РЕВАНШ старого. Так ми Україну не оновимо. Я як член Кабінету міністрів не буду голосувати за подібні рішення і активно буду таким рішенням протидіяти!», - заявив очільник МВС.

Нагадаємо, 21 квітня пленум НСЖУ звернувся до до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з ініціативою звільнення гендиректора НТКУ Зураба Аласанії.  У зверненні зокрема йдеться про те, що телеканал «UA:Перший»  зараз у центрі реформ, до нього прикута увага громадськості, медіа, європейських експертів, але не глядачів. Доповідач з цього питання секретар НСЖУ Сергій Омельчук зазначив, що у каналу дуже низький рейтинг і за показниками він перемістився з 6-го місця в кінець таблиці.

Юрисконсульт та секретар НСЖУ Тетяна Котюжинська зазначила, що Рада Європи виділила кошти для того, щоб керівництво НТКУ об’їхало регіональні ТРК і вислухало людей, як вони бачать реформу суспільного.

«Вони проїхалися в Харків, Житомир, Дніпропетровськ, Кіровоград. Що люди від них почули? Це питання про майно і звинувачення, які ви погані, як вас всіх треба розігнати. І до цього часу нічого не запропоновано: ні умови конкурсів чи атестацій. Це не те, що Зураба призначили вчора, а це вже два роки. Що стосується звільнень, то на всі ТРК прийшов лист, що треба скоротити від 30-ти до 50%. Тому ми звертаємося до Гройсмана, щоб ініціювати звільнення Зураба Аласанії  у зв’язку з невиконанням трудових обов’язків, зокрема щодо допущення заборгованостей заробітної плати, неналежну реалізацію редакційної політики телекомпанії. Та оголосити прозорий конкурс на цю посаду для проведення реорганізації НТКУ відповідно до закону. Наголошую, що ми прагнемо реформування, а не знищення», – зазначила вона.

Присутні секретарі НСЖУ та члени НСЖУ з правом голосу більшістю голосів (один проти, двоє утрималися) підтримали це звернення із зауваженням.

Фото: ednist.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2140
Читайте також
30.04.2016 11:06
Юрко Космина, LB.ua
1 795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду