Нацрада звернулася до Дуні Міятович щодо використання Росією українських частот у Криму

Нацрада звернулася до Дуні Міятович щодо використання Росією українських частот у Криму

21 Квітня 2016
1082
21 Квітня 2016
17:25

Нацрада звернулася до Дуні Міятович щодо використання Росією українських частот у Криму

1082
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення листом поінформувала представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуню Міятович про неправомірне використання Російською Федерацією радіочастотного ресурсу України в окупованій Автономній Республіці Крим.
Нацрада звернулася до Дуні Міятович щодо використання Росією українських частот у Криму
Нацрада звернулася до Дуні Міятович щодо використання Росією українських частот у Криму

Про це повідомляє сайт Нацради.

«Заходи, яких вживає Українська держава для захисту власного інформаційного простору в умовах військової агресії та активної пропаганди, які веде Російська Федерація, часом викликають занепокоєння міжнародної спільноти з огляду на невід’ємну цінність демократичного суспільства – свободу слова та засобів масової інформації. Водночас обмежувальні заходи і запроваджених санкцій задля забезпечення захисту телерадіопростору України з огляду на агресію є вимушеною реакцію і тимчасовим заходом», - пояснює Нацрада.

Український регулятор наголошує: грубим порушенням суверенітету і телерадіоінформаційного простору України є недотримання Росією міжнародного законодавства в частині використання частотних присвоєнь, які відповідно до положень Регламенту радіозв’язку Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) належать Україні. Незважаючи на підтвердження МСЕ заклику Генеральної Асамблеї ООН про невизнання зміни статусу Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, у лютому 2015 року Федеральною службою РФ з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій було проведено конкурс та визначено компанії-переможці на отримання права провадити наземне ефірне мовлення в окупованій Автономній Республіці Крим і м. Севастополі.

За даними Нацради, її неодноразові звернення до російських державних установ та міжнародної спільноти у галузі зв’язку з використанням платформи МСЕ жодним чином не вплинули на політику РФ щодо незаконного використання нею радіочастотного ресурсу України на окупованих територіях. «Країна-агресор методично порушує норми міжнародного права і положень Статуту й Регламенту радіозв’язку МСЕ», - зауважує український регулятор.

Національна рада сподівається, що представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ дасть належну оцінку цьому факту.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство інформаційної політики України звернулося до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович у зв'язку з обшуками і затриманнями ФСБ кримських журналістів в окупованому Росією Криму. Дуня Міятович висловила своє занепокоєння цими фактами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду