Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля

Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля

20 Квітня 2016
1981
20 Квітня 2016
14:51

Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля

1981
Держкомтелерадіо звертається до засобів масової інформації з проханням 26 квітня широко висвітлювати заходи, присвячені 30-м роковинам Чорнобильської катастрофи, вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам’яті її жертв.
Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля
Наливайко звернув увагу ТРК на особливості мовлення в день пам’яті жертв Чорнобиля

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«Протягом року в ефірі загальнонаціональних і регіональних ТРК транслювалися передачі, які нагадували про уроки найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності, розповідали про долі героїв-ліквідаторів. Переконаний, що 26 квітня, в день Чорнобильських роковин, вітчизняні мовники приділять цій темі особливу увагу, програмна сітка буде побудована відповідно до "Правил ведення мовлення у дні пам’яті" на екранах з’являться свічки пам’яті, а в ефірі не буде недоречних у цей день комедійних фільмів та гумористичних передач», -  сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Відомства також нагадує, що відповідно до «Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті» доцільно поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, а о 12.00 оголосити хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома.

Указом Президента України Петра Порошенка 2016 рік було оголошено Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, до 30-річчя трагічних подій на Чорнобильській АЕС телеканал «Україна» покаже 26 квітня документальний фільм «Лазуровий пил». Стрічку зняла продакшн-компанія Ivory Films. Авторами проекту стали документалісти Ілларіон Павлюк, Олег Рогожа і Володимир Рибась. До 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС телеканалі «Україна» покаже  23 квітня також мелодраму «Чорна Квітка».

26 квітня в ефірі телеканалу «1+1» відбудеться прем’єра нового документального фільму власного виробництва «Розщеплені на атоми», присвяченого 30-й річниці Чорнобильської трагедії.  Автор стрічки Світлана Усенко. «Розщеплені на атоми» - це результат роботи Управління журналістських проектів телеканалу «1+1». Режисер фільму – Сергій Сотниченко, оператор-постановник – Віталій Панасюк.

У вівторок, 26 квітня, на телеканалі «Інтер» відбудеться прем'єра британського науково-популярного фільму «Чорнобиль. 30 років по тому».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1981
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду