СБУ створила фейкову сторінку для звернень до лідера «ДНР»

СБУ створила фейкову сторінку для звернень до лідера «ДНР»

19 Квітня 2016
1150
19 Квітня 2016
18:02

СБУ створила фейкову сторінку для звернень до лідера «ДНР»

1150
Служба безпеки України створила «дзеркало» сторінки майбутньої онлайн-конференції глави самопроголошеної «ДНР» Олександра Захарченка, яку він планує провести 20 квітня для мешканців Харківської області, і заявляє, що розміщені на сторінці звернення до лідера сепаратистів – на 98% негативного змісту.
СБУ створила фейкову сторінку для звернень до лідера «ДНР»
СБУ створила фейкову сторінку для звернень до лідера «ДНР»

Про це повідомляє керівниця Прес-центру СБУ Олена Гітлянська у своєму Facebook.

«СБУ приємно потішила ініціатива піар-асів Сашка Захарченка провести онлайн-конференцію з мешканцями Харківщини. Для людини, яка намагається контролювати лише декілька вулиць у Донецьку, потуги вийти на рівень міжрайонної політики – це, дійсно, вчинок.  Механізм проведення конференції простий, як совкова лопата. Все розплановано завчасно, від кількості вдячних відгуків від поціновувачів «генія новоросійської політики» до прямих закликів в’їхати на танку до Харкова. І не важливо, що танкові двигуни подільники давно розікрали, а на набої і снаряди слід чекати тижнями, молячись на «російські гумконвої». Для ідеологів московської пропаганди факти не важливі», - пише Олена Гітлянська. 

СБУ вирішила «допомогти» лідеру «ДНР» поспілкуватися з харків’янами. «По-перше, чому б не допомогти людині, яка бажає дізнатися гірку правду про себе. І, по-друге, – у нас є професійний інтерес до проросійськи налаштованих громадян України», - зазначає керівниця Прес-центру СБУ. 

Було створено «дзеркало» сторінки онлайн-конференції, яка була надіслана усім адміністраторам проросійських та нейтрально налаштованих груп у соціальних мережах. «Таким чином, ми максимально охопили прибічників "русского міра", що активно користуються Інтернет-ресурсами. Скажу чесно. Результати нас вразили», - зазначає Олена Гітлянська. 

За її словами, СБУ отримала близько трьох тисяч запитань і коментарів. «Переважна більшість (понад 98 відсотків) дуже нецензурно висловлюється як про ДНР/ЛНР, так і про Олександра Захарченка. І ЦЕ ВИКЛЮЧНО ВІДВІДУВАЧІ ПРОРОСІЙСЬКИХ СТОРІНОК. І ЛИШЕ З ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ! Напередодні завтрашнього бенефісу фюрера «новоросії» ми пропонуємо йому переглянути, що ж дійсно думають про нього українці. А ще краще – завітати до нас у гості разом з Гіві, Моторолою і всією іншою зграєю. Кайданок вистачить», - повідомляє вона.

Нагадаємо, глава самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що 20 квітня збирається провести «пряму лінію» для мешканців Харківської області. Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова повідомила ЗМІ, що проконсультується з іншими відомствами, як реагувати на такі плати очільника сепаратистів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду