Держкіно заборонило показ російського серіалу «Ладога» і ще двох стрічок

Держкіно заборонило показ російського серіалу «Ладога» і ще двох стрічок

15 Квітня 2016
1338
15 Квітня 2016
18:10

Держкіно заборонило показ російського серіалу «Ладога» і ще двох стрічок

1338
Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу в Україні ще три російських фільми на підставі звернень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення за результатами моніторингу телеефіру.
Держкіно заборонило показ російського серіалу «Ладога» і ще двох стрічок
Держкіно заборонило показ російського серіалу «Ладога» і ще двох стрічок

Про це повідомляє сайт Держкіно.

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно прийняла рішення про заборону демонстрування і розповсюдження на території України телевізійного фільму «Шлях до серця чоловіка» (реж. М.Жернєвський), знятого у 2013 році, міні-серіалу «Ладога» (реж. О.Веледінський), знятого у 2013 році, та телевізійного фільму «Гра» (реж. О.Рогожкін О.), знятого у 2008 році.

На підставі цього рішення було анульовано прокатне посвідчення та скасовано державну реєстрацію на фільм «Шлях до серця чоловіка». Термін дії прокатного посвідчення серіалу «Ладога» сплинув раніше, тому Держкіно не мало можливості анулювати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувати державну реєстрацію серіалу, проте у майбутньому таке посвідчення не зможе бути оформлене. Телефільму «Гра» було відмовлено в державній реєстрації та оформленні прокатного посвідчення.

Нагадаємо, 19 лютого голова Держкіно Пилип Іллєнко  повідомив про анулювання прокатних посвідчень ще 21-ї російської стрічки. Рішення прийняте на підставі того, що творці цих фільмів і серіалів внесені Міністерством культури України до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Він також опублікував список фільмів, на які анульовані прокатні посвідчення та скасована державна реєстрація, серед яких – і серіал «Кухня».

Телеканал «1+1» звинувачує голову Держкіно Пилипа Іллєнка у подвійних стандартах і заявляє, що буде у суді відстоювати свої право на показ російського серіалу «Кухня».

Фото: кадр серіалу «Ладога» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду