Нацрада залишила без розгляду заяву щодо видачі ліцензії черкаській ТК «Антена»

Нацрада залишила без розгляду заяву щодо видачі ліцензії черкаській ТК «Антена»

15 Квітня 2016
1952
15 Квітня 2016
16:40

Нацрада залишила без розгляду заяву щодо видачі ліцензії черкаській ТК «Антена»

1952
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня розглянула заяву ТОВ «Телекомпанія «Антена», з міста Черкас щодо видачі заяви на кабельне мовлення і вирішила залишити її без розгляду. Підставою для такого рішення, як заявляє регулятор, стало недотримання телекомпманією вимог законодавства щодо поданих документів.
Нацрада залишила без розгляду заяву щодо видачі ліцензії черкаській ТК «Антена»
Нацрада залишила без розгляду заяву щодо видачі ліцензії черкаській ТК «Антена»

Про це йдеться на сайті Нацради.

На засіданні заступниця голови Нацради Уляна Фещук відкинула усі зауваження, опубліковані в заяві співвласника телекомпанії щодо неналежного розгляду регуляторним органом документів на продовження терміну дії ліцензії телеканалу «Антена».

Вона заявила, що ситуація, яка виникла із припиненням мовлення цього черкаського телеканалу, пов’язана виключно з тим, що «його керівництво і колектив не дотримали вимог законодавства». За її словами, заява на продовження терміну дії ліцензії до Нацради не надходила, і тому канал «Антена» не може  транслюватися в кабельних мережах Черкас після завершення строку дії ліцензії.

«Нова юридична особа, яка зараз хоче отримати ліцензію на мовлення, не виконала усіх умов законодавства щодо зазначення бенефіціарів компанії. У зв’язку з тим, що заявником не надано повної інформації відповідно до статей 24 і 27 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», заяву телекомпанії «Антена» залишено без розгляду», - повідомляє Нацрада.

Водночас упродовж 10 календарних днів із дня прийняття рішення Національною радою телекомпанія може подати до регуляторного органу документи, які відповідають вимогам щодо прозорості структури власності, і державний орган повторно розгляне заяву щодо видачі ліцензії на мовлення.

Нагадаємо, 8 квітня о 18.00 у Черкасах було припинено поширення сигналу незалежного телеканалу «Антена», якій вів цілодобове мовлення в форматі новинної ротації у кабельних мережах міста. У зв᾽язку з припиненням трансляції працівники «Антени» надіслали звернення до керівництва країни, профільних відомств, у якому наголосили на протиправності припинення діяльності ЗМІ.

Співробітники телекомпанії також просили Нацраду «забезпечити чесний, відкритий та прозорий розгляд заяви ТОВ «Телекомпанія "Антена" на засіданні, що відбудеться 14 квітня з метою негайного поновлення роботи телеканалу».

Водночас 9 квітня директор телекомпанії Валерій Воротник повідомив, що звільняється з посади. «Я звільняюся з посади директора ТОВ "Телеканал "Антена" і взагалі йду з цієї телекомпанії. В понеділок засновник - громадська організація "Центр медіаініціатив" призначиме нового директора. Напевне це єдиний крок, який я можу зробити щоб допомогти телекомпанії, яку я з колегами будував та плекав стільки років», - заявив він.

У коментарі «Детектору медіа» заступниця голови Нацради Уляна Фещук повідомила, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готова найближчим часом розглянути питання про надання ліцензії на мовлення кабельного телеканалу «Антена» у Черкасах після того, як регулятору будуть надані у повному обсязі відповідні документи, зокрема – щодо прозорості власності мовника.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1952
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду