«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу

«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу

13 Квітня 2016
2421
13 Квітня 2016
14:39

«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу

2421
Творча група реаліті «Ревізор» звернулася до усіх рестораторів і готельєрів, які стикалися з шахраями, що прикриваються ім'ям «Ревізора», з проханням написати заяву до поліції.
«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу
«Ревізор» взявся за аферистів, які видають себе за команду Нового каналу

Про це повідомляє прес-служба Нового каналу.

Невідомі приходять у ресторани або кафе і пропонують за грошову винагороду свої «послуги»: попередити адміністраторів про приїзд «Ревізора», організувати красиву зйомку, домовитися, щоб не приїжджали.

«Звісно, всі ці ділки не мають до реального «Ревізора» жодного відношення», - заявляє телеканал.

Перші випадки шахрайства відбулися в Одесі, Кременчуці (Полтавська область) та Стрию (Львівська область) наприкінці минулого року. Ресторатори відмовилися від цих «послуг» і повідомили про дії шахраїв Новому каналу. За словами очевидців був складений фоторобот одного зі злочинців – рудоволосого чоловіка 25-30 років, який представився Дмитром.

У березні шахраї почали орудувати у Києві. Один із таких аферистів приходив у столичне кафе «Шалена мама».  Він середнього зросту, брюнет, а руці – татуювання у вигляді скрипкового ключа. Представився Микитою.

«Сказав, що назве час, коли приїде «Ревізор», а ми йому заплатимо 7 тисяч гривень, – розповіла директор кафе Юлія Ковальчук. – Мені це здалося дуже підозрілим. Я відповіла, що мені нецікава його пропозиція».

Шахраї також навідалися у заклади мережі піцерій сім'ї співачок Завальських («Алібі»).

«У березні аферисти приходили у два наших заклади – на Троєщині та на Лук'янівці, – розповів батько співачок. – Один із них зателефонував мені, представився співробітником Нового каналу і сказав, що до нас їде «Ревізор». І якщо ми не хочемо перевірки, то за певну плату можна все вирішити. Я не став розмовляти далі. Адже так ніхто не робить – якщо «Ревізор» їде, то їде інкогніто. І відразу зателефонував на Новий канал».

Адміністратори піцерій описали аферистів. Як виявилося, це були різні чоловіки. Перший – темноволосий чоловік 20-25 років, зріст – приблизно 1,65 м, говорив російською. Другий – високий шатен, 25-30 років.

Днями один із шахраїв з’явився у Бердянську (Запорізька область). Невідомий чоловік написав смс-повідомлення директору готелю «Катрін» про начебто візит програми «Ревізор».

«Спершу він не брав слухавку, але незабаром передзвонив сам, – розповіла адміністратор готелю Надія. – Він не представився, але з голосу – дорослий чоловік. Сказав, що знає, якого числа і місяця до нас приїде з перевіркою «Ревізор». Оплата за інформацію – грошовий переказ $100 на банківську карту. З розмови у мене склалося враження, що він телефонує з місць позбавлення волі, тому що вживав блатний жаргон».

Власник готелю «Катрін» повідомив про те, що сталося, Новому каналу.

Директор творчого об'єднання Нового каналу Вікторія Бурдукова від імені команди і каналу офіційно заявляє, що «Ревізор» ніколи не попереджає про свій приїзд і ніколи ні з ким ні про що не домовляється. За її словами, команда реаліті цінує свою репутацію й досягнення за роки існування програми.

«Команда проекту ніколи ні з ким не веде переговорів. І ніколи ніякі редактори, адміністратори, режисери не приїжджають заздалегідь до закладу і, тим більше, не домовляються з власниками ресторанів або готелів, – підкреслює Вікторія Бурдукова. – Зрозуміти, що приїхав реальний «Ревізор», елементарно. У програми є обличчя – ведучі проекту Вадим Абрамов і Ганна Жижа. У рідкісних випадках вони приїжджають поодинці. У 99% – працюють удвох. Аня і Вадим – наша візитна картка. Якщо у складі знімальної групи, яка називається нашим ім'ям, немає цих двох людей, значить, працюють шахраї. Ресторатори і готельєри можуть сміливо викликати поліцію і писати заяву!».

«Максимальна санкція за заволодіння чужим майном шляхом обману – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – попереджає директор юридичного департаменту Нового каналу Катерина Мороз. – Збиток, нанесений шахраями репутації Нового каналу, можна оцінити у грошовому еквіваленті. І ми можемо вступити у кримінальне провадження з цивільним позовом до підозрюваного».

Канал повідомляє, що наразі юристи мовника стежать за ситуацією і збирають матеріали.

Нагадаємо, 11 квітня Господарський суд міста Києва переглянув за заявою групи «1+1 медіа» справу «“Ревізор” проти “Інспектора Фреймут”» та залишив у силі своє рішення від 21 січня 2015 року: частково задовольнити позов Нового каналу і зобов'язати телеканал «1+1» і компанію «1+1 продакшн» не створювати будь-яких аналогічних програмі «Ревізор» творів, у тому числі проекту «Інспектор Фреймут», заборонив випускати «Інспектор Фреймут», а також зобов'язав «1+1 продакшн» і канал «1+1» виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі понад 1,2 млн грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2421
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду