«Голос України» та «Урядовий кур’єр» роздержавляться до кінця 2018 року

«Голос України» та «Урядовий кур’єр» роздержавляться до кінця 2018 року

11 Квітня 2016
6996
11 Квітня 2016
16:08

«Голос України» та «Урядовий кур’єр» роздержавляться до кінця 2018 року

6996
Парламентська газета «Голос України» та урядова «Урядовий кур’єр» обрали другий етап реформування, який триватиме два роки з початку 2017-го. Таке рішення було ухвалене на зборах трудових колективів.
«Голос України» та «Урядовий кур’єр» роздержавляться до кінця 2018 року
«Голос України» та «Урядовий кур’єр» роздержавляться до кінця 2018 року

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили в Держкомтелерадіо. Таким чином, ці друковані видання ще три роки будуть видаватися за кошти держбюджету.

За словами голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, більшість державних і відомчих видань обрала другий етап реформування.

«Більшість колективів державних друкованих ЗМІ планують реформуватись під час другого етапу. В першу чергу це пов'язано з позицією їх засновників не поспішати. Традиційно взаємини між редакційними колективами і засновниками більш коректні, ніж в комунальних видань. Та й фінансування систем ніше, без прив'язки до кількості світлин на шпальтах місцевих керівників», – сказав пан Наливайко.

Зокрема за інформацією Держкомітету, окрім «Голосу України» та «Урядового кур’єра», другий етап реформування також обрали журнал «Віче», «Соціальний захист», «Людина і праця» (Мінсоцполітики).

Як повідомлялося, не захотіли реформуватися на першому етапі і трудові колективи муніципальних столичних видань «Вечірній Київ» та «Хрещатик».

Водночас такі видання, як «Пенсійний кур’єр», «Вісник Пенсійного фонду  України», «Право України» (Мін’юст, Конституційний суд, Верховний Суд, Генпрокуратура, Вищий господарський суд) вирішили реформуватися протягом 2016 року, обравши перший етап.

Олег Наливайко повідомив, що станом на 7 квітня до Комітету надійшло 291 звернення від редакцій друкованих ЗМІ, які заявили про свою участь у реформуванні згідно Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Це рішення вони мали ухвалити до 31 березня. 176 звернень редакцій друкованих ЗМІ мають намір взяти участь у першому етапі реформування. Серед них 37 редакцій вже подали повний пакет документів. Ще 115 редакцій повідомили про рішення взяти участь у другому етапі реформування, який розпочнеться з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко  підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду