Нова телевежа на горі Карачун поблизу Слов’янська запрацює у липні - Бригинець

Нова телевежа на горі Карачун поблизу Слов’янська запрацює у липні - Бригинець

6 Квітня 2016
3343
6 Квітня 2016
17:42

Нова телевежа на горі Карачун поблизу Слов’янська запрацює у липні - Бригинець

3343
Радник міністра інформаційної політики, народний депутат Олександр Бригинець повідомив, що телевежу на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область) буде встановлено до річниці визволення міста від проросійських сепаратистів.
Нова телевежа на горі Карачун поблизу Слов’янська запрацює у липні - Бригинець
Нова телевежа на горі Карачун поблизу Слов’янська запрацює у липні - Бригинець

Про це він сказав 6 квітня під час прес-конференції в Краматорську (Донецька область), повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики (МІП).

За його словами, підготовчі роботи на об’єкті завершено.

«Відремонтовано будівлю, яка обслуговувала вежу, а також налагоджено кабельну систему електропостачання. Таким чином, проаналізувавши ситуацію на об’єкті та готовність технічну, можу прогнозувати, що встановлення телевежі відбудеться до дня визволення Краматорська, Слов’янська – 5 липня. І це буде символічною перемогою», - сказав Олександр Бригинець. 
 
Як повідомляє моніторингова місія МІП в зоні АТО, встановлення телевежі, яка матиме висоту 180 м, дасть змогу покрити українським мовленням значну частину Донеччини, а головне - заповнити прогалини, де через нерівність рельєфу відсутній український сигнал. Зараз тимчасова вежа на горі Карачун, яка була зведена замість знищеної сепаратистами влітку 2014 року, має висоту 30 м. Водночас основною вимогою для покриття територій з «білими плямами» в областях є висота вежі понад 130 метрів. 
 
Олександр Бригинець зауважив, що покриття українським мовленням необхідно забезпечувати не тільки за рахунок ефірного ТБ.

«В зоні АТО треба віддавати перевагу як і кабельному, так і ефірному мовленню, так і інтернет-телебаченню. Всі джерела є важливими, оскільки так у населення буде вибір серед джерел інформації. Щодо інформаційної безпеки, я як представник виконавчої влади, і як представник законодавчої влади, лобіюватиму інтереси інформбезпеки в Комітеті ВРУ з питань національної безпеки та оборони», - підкреслив він.

Нагадаємо, у лютому Міністерство інформаційної політики України повідомляло, що 180-метрову вежу на горі Карачун буде відбудовано протягом березня-травня.

Колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів було підірвано терористами в липні 2014 року. У квітні 2015 року на Карачуні було змонтовано тимчасову польову телевежу висотою 30 м, завдяки чому відбувся запуск мовлення українських телеканалів. У листопаді 2015 року прокуратура Краматорська оголосила в розшук підозрюваного у керуванні озброєною групою осіб, яка захопила телевежу на горі Карачун у квітні 2014 року.

На фото - зруйнована телевежа на горі Карачун

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3343
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду